Στείλτε τα μηνύματά σας 25 χρόνια στο μέλλον

Στείλτε τα μηνύματά σας 25 χρόνια στο μέλλον

Η εφαρμογή που αποθηκεύει και στέλνει κείμενο, εικόνες, video και voicemail σε όποιον θέλετε, μετά από όσον καιρό θέλετε.

Είναι κάτι σαν χρονοκάψουλα από το παρελθόν. Φανταστείτε να λαμβάνετε ένα μήνυμα από κάποιον πρόγονό σας που δεν είναι πια στη ζωή ή ένα βίντεο από τον πατέρα σας στα 20ά σας γενέθλια, το οποίο έχει μαγνητοσκοπηθεί λίγο μετά τη γέννησή σας.

Η εφαρμογή Incubate: The Time-Delay Messenger έχει ως σύνθημα το «μελλοντοποιήστε τα μηνύματά σας». Οι δημιουργοί του δηλώνουν πως ο καθένας θα ήταν ενθουσιασμένος και θα περίμενε ανυπόμονα το μήνυμα που ξέρει ότι τον περιμένει. Και ότι θα μπει στη διαδικασία να στείλει τα δικά του μηνύματα με χρονοκαθυστέρηση σε άλλους.

Κάθε χρήστης που εγκαθιστά την εφαρμογή πληροφορείται πόσα μηνύματα είναι στη «θερμοκοιτίδα», όχι όμως και ποιος τα έστειλε ή πότε θα αποκαλυφθούν. Υπάρχει ακόμα και πρόβλεψη για γονείς που θέλουν να αποθηκεύσουν μηνύματα για τα παιδιά τους που δεν έχουν ακόμα ούτε τηλέφωνο ούτε email.

Οι δημιουργοί δεν αποκαλύπτουν πόσοι χρήστες έχουν κατεβάσει την εφαρμογή (αποστολέας και παραλήπτης πρέπει να την έχουν εγκατεστημένοι για να λειτουργήσει η ανταλλαγή μηνυμάτων), αλλά δηλώνουν πως η ανταπόκριση είναι αρκετά ισχυρή ώστε να βρίσκονται κοντά στον στόχο τους να «σηκώσουν» 500.000 δολάρια σε χρηματοδότηση.

Μέχρι σήμερα δύο είναι οι λειτουργίες και πρακτικές που οι χρήστες χρησιμοποιούν περισσότερο: στη μία, που ονόμασαν #Drinkubating, φίλοι βιντεοσκοπούν τον πιωμένο φίλο τους να λέει και να κάνει ανοησίες και στη συνέχεια κανονίζουν ώστε να λαμβάνει το βίντεο τις επόμενες μέρες, εβδομάδες ή μήνες.

Άλλη πρακτική -πολύ δημοφιλής στους εφήβους- είναι να κανονίζει όλη η παρέα την αποστολή δεκάδων μηνυμάτων σε έναν φίλο τους σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα ώστε να πλημμυρίσουν το inbox του με κείμενα, εικόνες και βίντεο. Ανώριμο; Φυσικά. Για αυτό είναι και τόσο διασκεδαστικό.