Στην ανακατάληψη του φράγματος της Μοσούλης στοχεύουν οι ΗΠΑ

Στην ανακατάληψη του φράγματος της Μοσούλης στοχεύουν οι ΗΠΑ

Ο Μπαράκ Ομπάμα άναψε το «πράσινο φως» για νέο κύμα αεροπορικών πληγμάτων κατά των μαχητών του «Ισλαμικού Κράτους» στο Ιράκ.

O πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημέρωσε το αμερικανικό Κογκρέσο αργά χθες βράδυ πως έδωσε εντολή να γίνουν αεροπορικά πλήγματα από την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία στο έδαφος του Ιράκ, ώστε να ανακαταληφθεί το φράγμα της Μοσούλης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, η επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί με γνώμονα την προστασία των Αμερικανών υπηκόων που βρίσκονται στη χώρα.

«Η καταστροφή του Φράγματος της Μοσούλης θα μπορούσε να απειλήσει τις ζωές μεγάλου αριθμού αμάχων, να απειλήσει προσωπικό και εγκαταστάσεις των ΗΠΑ -περιλαμβανομένης της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Βαγδάτη- και να εμποδίσει την ιρακινή κυβέρνηση να παρέχει κρίσιμης σημασίας υπηρεσίες στον ιρακινό πληθυσμό», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.

«Οι επιχειρήσεις αυτές είναι περιορισμένες ως προς τη φύση, τη διάρκεια και τους σκοπούς τους και διεξάγονται σε συντονισμό και κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης του Ιράκ», ανέφερε η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Διαβάστε ακόμη:

Ποινές του ΟΗΕ εναντίον του «Ισλαμικού Κράτους»

Έκκληση του ΟΗΕ για να μπει τέλος στη «γενοκτονία» εναντίον των Γεζίντι στο Ιράκ

Το Χαλιφάτο, η Σάικς-Πικό και η επαναχάραξη του παγκόσμιου χάρτη