Στην Αστυπάλαια η επένδυση της Volkswagen ύψους 30 εκατ. ευρώ

Στην Αστυπάλαια η επένδυση της Volkswagen ύψους 30 εκατ. ευρώ
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Tην Αστυπάλαια επέλεξε ο όμιλος Volkswagen για να επενδύσει στην Ελλάδα, με στόχο να την μετατρέψει σε ένα «πράσινο νησί».

Τις λεπτομέρειες για τις επενδύσεις συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ αναμένεται να παρουσιάσουν αύριο σε ειδική εκδήλωση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, Dr. Herbert Diess.

Οι επαφές της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας με την ελληνική κυβέρνηση είχαν αποκαλυφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο και είχαν ως αντικείμενο τη δημιουργία υποδομής τηλεματικής με τεχνολογία αιχμής προκειμένου να δημιουργηθεί ένα έξυπνο νησί που θα μπορεί να υποστηρίξει δοκιμές αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων, δηλαδή αυτοκινήτων χωρίς οδηγό. Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης και τα στελέχη της Volkswagen είχαν επισκεφθεί και την Καβάλα και τη Θάσο.

Συγκεκριμένα η Volkswagen θα αξιοποιήσει το ελληνικό νησί προκειμένου να δημιουργήσει ένα πεδίο δοκιμών για  αυτόνομη οδήγηση σε ηλεκτρικά οχήματα ενώ η επένδυση θα συνοδευτεί με σχέδια εγκατάστασης συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Αποθήκευσης ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Volkswagen θα αντικαταστήσει τον δημοτικό στόλο (φορτηγά, λεωφορεία κ.ά.) και θα εγκαταστήσει στο νησί μια σειρά από σταθμούς φόρτισης. Επίσης, θα παρέχει πολύ γενναία επιδότηση στους ντόπιους με σκοπό να αντικατασταθούν με ηλεκτρικά στο πλαίσιο του δυνατού όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στην Αστυπάλαια.