Στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ

«Θα συζητήσουμε για τη σημαντική υποστήριξη της Ελλάδας, καθώς η χώρα αυτή γίνεται ήδη στρατηγικός μας εταίρος» δήλωσε ο κ. Οσμάνι εν όψει της επίσκεψής του.

Tην Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Μπουγιάρ Οσμάνι, με αφορμή την καθιέρωση απευθείας αεροπορικής γραμμής Αθήνα-Σκόπια από την εταιρεία Aegean Airlines.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ «MIA», ο κ. Οσμάνι θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Κατρούγκαλο και στη συνέχεια θα μεταβούν μαζί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ θα επιβιβαστεί στην πρώτη πτήση από Αθήνα για Σκόπια.

«Θα συζητήσουμε για τη σημαντική υποστήριξη της Ελλάδας, καθώς η χώρα αυτή γίνεται ήδη στρατηγικός μας εταίρος» δήλωσε ο κ. Οσμάνι εν όψει της επίσκεψής του.

Ο ίδιος αναγνώρισε πως «υπήρξε μία ταραχώδης περίοδος, τόσο εδώ όσο και στην Ελλάδα», αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η επιβεβαίωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στις δύο χώρες έχει λάβει μία φυσιολογική πορεία και ακόμη ευρύτερη υποστήριξη, ενώ η όλη διαδικασία δεν απειλείται διόλου στην Ελλάδα, παρά τις καθημερινές πολιτικές αντιπαραθέσεις».

Όπως επεσήμανε, η Ελλάδα, με την ολοκλήρωση της υλοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεσμεύθηκε ότι θα υποστηρίξει σθεναρά την ενσωμάτωση της χώρας του στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

«Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι η Ελλάδα και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ήταν από τους ισχυρότερους υποστηρικτές στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. τον περασμένο Ιούνιο, προκειμένου η ΠΓΔΜ να λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων» σημείωσε.