Στην Αθήνα ο Μαχμούντ Αμπάς

Στην Αθήνα ο Μαχμούντ Αμπάς
ÓõíÜíôçóç ôïõ ðñïùèõðïõñãïý ÁËÝîç Ôóßðñá ìå ôïí Ðñüåäñï ôçò ÐáëáéóôéíéáêÞò Áñ÷Þò Ìá÷ìïýíô ÁìðÜò ôçí ÐÝìðôç 26 Íïåìâñßïõ 2015. (EUROKINISSI/ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÕÐÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ/ANDREA BONETTI)

Αύριο θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.

Στην Αθήνα βρίσκεται ο πρόεδρος της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς, το επίσημο πρόγραμμα του οποίου ξεκινά αύριο και συνεχίζεται την Τρίτη. Ο κ. Αμπάς αφίχθη νωρίτερα το απόγευμα στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όπου τον υποδέχτηκε εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψής του, αύριο Δευτέρα, στις 12:00, ο πρόεδρος της Παλαιστίνης θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο. Το μεσημέρι, στις 14:30, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον κ. Αμπάς, στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και εν συνεχεία οι κ. κ. Τσίπρας και Αμπάς θα πραγματοποιήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ. Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της Παλαιστίνης αναμένεται να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του ‘Αγνωστου Στρατιώτη.

Την Τρίτη το πρωί ο κ. Αμπάς θα μεταβεί στη Βουλή των Ελλήνων, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση και στη συνέχεια, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Αίθουσα της Γερουσίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Παλαιστίνιου προέδρου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.