Στην Αθήνα το ζεύγος Μακρόν για την 25η Μαρτίου

Στην Αθήνα το ζεύγος Μακρόν για την 25η Μαρτίου
(Ξένη Δημοσίευση) Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν (2Α) με τη σύζυγό του Μπριζίτ Μακρόν (Α) υποδέχονται τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (2Δ) και τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι (Δ), κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019, στο Προεδρικό Μέγαρο Ηλυσίων, στο Παρίσι. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά από σήμερα στο Παρίσι, τον κύκλο των συναντήσεων του με ξένους ηγέτες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στην αρχική λίστα προσκεκλημένων ήταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο πρίγκιπας Κάρολος.

Παρουσία του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, θα πραγματοποιούν, όπως όλα δείχνουν, οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Τον Γάλλο πρόεδρο θα συνοδεύει η σύζυγός του, Μπριζίτ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν θετικός από την πρώτη στιγμή, ωστόσο υπάρχει ένα εμπόδιο, το οποίο εκτός απρόοπτου αναμένεται να ξεπεραστεί.

Την ίδια ημέρα είναι προγραμματισμένη και η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, με αποτέλεσμα να στενεύουν τα χρονικά περιθώρια. Πληροφορίες όμως αναφέρουν πως ο πρόεδρος Μακρόν θα έρθει στην Ελλάδα και θα αποχωρήσει αμέσως μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Την 25η Μαρτίου θα γίνει η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, τηρουμένων φυσικά όλων των μέτρων προστασίας.

Στην αρχική λίστα προσκεκλημένων ήταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο πρίγκιπας Κάρολος. Ο πρίγκιπας Κάρολος έχει δηλώσει πως επιθυμεί να βρεθεί στην Αθήνα, σημειώνοντας όμως ότι η οριστική του απάντηση εξαρτάται από την εξέλιξη της πανδημίας. Αντιθέτως, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα, παρά την πρόσκληση που του εστάλη για να παρευρεθεί στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου στις 29 Ιανουαρίου.