Στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2020 η 86η συνάντηση των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Προώθησης Εξαγωγών

Στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2020 η 86η συνάντηση των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Προώθησης Εξαγωγών

Τί συζητήθηκε κατά την 83η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα. 

Ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ) συμμετείχε στην 83η συνάντηση των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Προώθησης Εξαγωγών (European Trade Promotion Organizations’ Working Group of Information Professionals – ETPO WGIP), η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πράγα, στις 26 και 27 Απριλίου 2018.

Στις εργασίες της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν συνολικά εκπρόσωποι 25 χωρών της ΕΕ, συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Δημοκρατίας της Τσεχίας, Tomáš Hüner. Ο κ. Hüner αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα υλοποίησης των Συμφωνιών Ελεύθερων Συναλλαγών, αλλά και στις εντατικές προσπάθειες που καταβάλλει η χώρας τους για τον εκσυγχρονισμό του οικονομικού μοντέλου της και την προώθηση των εξαγωγών της.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν:

– Η σημασία των ψηφιακών μέσων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως εταιρικών εργαλείων για την προώθηση του εμπορίου, συμπεριλαμβανομένου του e-commerce, καθώς και σύγχρονων εργαλείων, όπως το chatbot ή το yammer.

– Η ανάγκη για συμμόρφωση στον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της ΕΕ (GDPR).

– Ο νέος προς διαμόρφωση ιστότοπος της Ομάδας. Ο ιστότοπος θα διαμορφωθεί έτσι ώστε να καλύψει τις ανάγκες συνολικότερα των ETPOs.

– Ποικίλες δράσεις και πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο με στόχο τη διεθνοποίηση κυρίως των ΜΜΕ και την αποτελεσματικότερη προσέγγιση της διεθνούς αγοράς μέσω του εμπορίου.

O Οργανισμός Enterprise Greece συμμετείχε δυναμικά στις εργασίες τής συνάντησης και πρότεινε να αναλάβει η Ελλάδα την επόμενη διαθέσιμη διοργάνωση, πρόταση η οποία έγινε δεκτή. Επομένως, η 86η συνάντηση των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Προώθησης Εξαγωγών θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2020, αμέσως μετά τη διοργάνωση στο Ρέικιαβικ τον Σεπτέμβριο 2018, στο Όσλο τον Απρίλιο 2019 και το Δουβλίνο τον Σεπτέμβριο 2019.