«Στην Ελλάδα υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες παρά τις δυσκολίες»

«Στην Ελλάδα υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες παρά τις δυσκολίες»

Σύντομα θα καταργηθούν οι περιορισμοί στο Χ.Α. ανέφερε ο CEO της EXAE, Σωκράτης Λαζαρίδης.

Βέβαιoς ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταργηθούν οι περιορισμοί στο ελληνικό χρηματιστήριο για τους Έλληνες επενδυτές εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της «Ελληνικά Χρηματιστήρια – Χρηματιστήριο Αθηνών», Σωκράτης Λαζαρίδης μιλώντας στην εκπομπή Countdown του Bloomberg στο περιθώριο του επενδυτικού roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο Λονδίνο.

Ο Πρόεδρος του Χ.Α επεσήμανε ότι πλέον δεν υπάρχουν ανησυχίες για τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ, τονίζοντας ότι και οι διεθνείς επενδυτές δεν ανησυχούν για ένα τέτοιο ενδεχόμενο όπως διαφαίνεται από τις συναντήσεις που έχουν με τις ελληνικές εισηγμένες εταιρείες. «Πάντα υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες ακόμη και σε δύσκολες περιόδους» τόνισε ο Σωκράτης Λαζαρίδης και επεσήμανε ότι το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά είναι οι περιορισμοί που υπάρχουν για τους Έλληνες επενδυτές λόγω των capital controls, εκτιμώντας ότι σύντομα το πρόβλημα θα επιλυθεί.

Τέλος, ο πρόεδρος του Χ.Α ανέφερε ότι υπήρξαν πάνω από 650 συναντήσεις στελεχών εισηγμένων με πάνω από 150 ξένους fund managers.

Μέχρι στιγμής το κλίμα που συναντούν οι Έλληνες επιχειρηματίες και εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής αγοράς στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του roadshow του Χρηματιστηρίου είναι επιφυλακτικό.

Η ανησυχία των επενδυτών για τις πολιτικές εξελίξεις είναι έκδηλη και εμμέσως πλην σαφώς όλοι θεωρούν ότι η κανονικότητα στην οικονομία μπορεί να επανέλθει μόνο με μια σταθερή κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, η οποία μπορεί να εγγυηθεί την υλοποίηση της συμφωνίας.

Έτσι, τηρούν στάση αναμονής, με αποτέλεσμα να αναβάλλουν οποιαδήποτε σκέψη για επένδυση μετά τις εκλογές και εφόσον σταθεροποιηθεί το κλίμα.