Στην κούρσα των ιπτάμενων ταξί Uber και Hyundai

Στην κούρσα των ιπτάμενων ταξί Uber και Hyundai

Η αγορά των αεροταξί αναμένεται να φτάσει στα 1,5 τρισ. δολάρια ετησίως μέχρι το 2040. Ερχονται δοκιμαστικές πτήσεις φέτος, ενημέρωσε η Uber, προσθέτοντας ότι σκοπεύει να τα κυκλοφορήσει μέσα σε τρία χρόνια.

Ενώνουν τις δυνάμεις τους η αμερικανική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ταξί, Uber, και η αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, Hyundai Motor. Στόχος είναι η ανάπτυξη αεροταξί, μπαίνοντας στην κούρσα για ιπτάμενα αυτοκίνητα σε μεγάλες πόλεις.

Oπως μεταδίδουν οι Financial Times, το αεροταξί που θα μπορεί να μεταφέρει τέσσερις επιβάτες, πρωτότυπο του οποίου παρουσιάστηκε στο Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας αυτή την εβδομάδα, θα έχει αρχικά πιλότο, αλλά με την πάροδο του χρόνου θα γίνει αυτόνομο, δήλωσε η Uber.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε δοκιμαστικές πτήσεις φέτος και πως ελπίζει να ξεκινήσει εμπορικές δραστηριότητες μέσα σε τρία χρόνια.

Από την πλευρά της, η Hyundai, πέμπτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου μαζί με την Kia Motors, προσπαθεί να προλάβει τους ανταγωνιστές της στις αναδυόμενες τεχνολογίες. «Το όραμά μας για την αστική αεροπορική μεταφορά θα μεταμορφώσει την έννοια των αστικών συγκοινωνιών», δήλωσε ο Jaiwon Shin, στέλεχος της Hyundai.

Tα ιπτάμενα ταξί είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να απογειώνονται και να προσγειώνονται κάθετα, με εύρος 60 μιλίων και ανώτατο όριο ταχύτητας τα 180 μίλια την ώρα. Η αγορά των αεροταξί αναμένεται να φτάσει στα 1,5 τρισ. δολάρια ετησίως μέχρι το 2040, σύμφωνα με έκθεση της Morgan Stanley, με την επιβατική κίνηση να αποτελεί τα 851 δισ. από αυτά.