Στην τελική ευθεία για την ελληνική προεδρία της Ε.Ε.

Στην τελική ευθεία για την ελληνική προεδρία της Ε.Ε.

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο υπουργείο Εξωτερικών.

Υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, ευρεία σύσκεψη για τον τελικό έλεγχο της προετοιμασίας της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Στη σύσκεψη έγινε επισκόπηση του πολιτικού προγραμματισμού της Προεδρίας, όπως οι προτεραιότητες, το πρόγραμμα των συμβουλίων, των δράσεων και των επισκέψεων, η συνεργασία με άλλους διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς, καθώς και οι άμεσες πολιτικές εκκρεμότητες, όπως η Συμφωνία Επανεισδοχής Ε.Ε. – Τουρκίας και η Διακυβερνητική Διάσκεψη Ε.Ε. – Σερβίας. Επίσης, η σύσκεψη κάλυψε τα θέματα που αφορούν την τεχνική προετοιμασία της Προεδρίας, όπως η επικοινωνιακή στρατηγική, το πρόγραμμα χορηγιών, το πολιτιστικό πρόγραμμα και η τελετή έναρξης.

Διαβάστε ακόμη: Σαμαράς: «Έχουμε επανακτήσει τη χαμένη μας αξιοπιστία»

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άρτια προετοιμασία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και την πεποίθηση ότι η αποτελεσματική συνεργασία τους εγγυάται την επιτυχή διεξαγωγή της Προεδρίας και την επίτευξη των στόχων της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ