Στην τελική ευθεία η ρύθμιση για προστασία από τους πλειστηριασμούς

Στην τελική ευθεία η ρύθμιση για προστασία από τους πλειστηριασμούς

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση για την απαγόρευση των πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του έτους.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση για την απαγόρευση των πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του έτους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ρύθμιση αφορά σε απαγόρευση των πλειστηριασμών κύριας ή μοναδικής κατοικίας μέχρι την 31η Δεκεμβρίουυ 2015.  Για να υπαχθούν οι οφειλέτες στη σχετική ρύθμιση, η αντικειμενική αξία της κύριας ή μοναδικής κατοικίας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ.

Παράλληλα, υπάρχουν τρεις ακόμη προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν για να υπαχθούν οι φορολογούμενοι στη ρύθμιση για προστασία από τους πλειστηριασμούς:

1. Το σύνολο της αξίας της κινητής, αλλά και της ακίνητης αξίας του οφειλέτη δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τις 500.000 ευρώ, ενώ το σύνολο των καταθέσεων και κινητών αξιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό την 31η Δεκεμβρίου του 2014 δεν υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ.

2. Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τις 50.000 ευρώ.

3. Στην περίπτωση τρίτεκνων ή πολύτεκνων οικογενειών, τα παραπάνω όρια προσαυξάνονται κατά 20%. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση ατόμων με αναπηρία 67%, αλλά και στην περίπτωση που τουλάχιστον ένας από τους οφειλέτες είναι άνεργος.