Στις 25-26 Μαΐου το Davos Lab Dialogues Athens: «Building a StartUp Nation»

Στις 25-26 Μαΐου το Davos Lab Dialogues Athens: «Building a StartUp Nation»
Το διήμερο 25-26 Μαΐου θα εξεταστούν οι παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στην οικοδόμηση ενός καινοτόμου έθνους.

Με αφορμή την πεντηκοστή επέτειο ίδρυσης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum) και στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας the Davos Lab: Building Our Future, οι ανά τον κόσμο, κοινότητες των Global Shapers διοργανώνουν εκδηλώσεις με κύρια θεματική την ανάκαμψη μετά την πανδημία. H Κοινότητα των Global Shapers στην Αθήνα θέτει στο επίκεντρο τις συστημικές πτυχές του οικοσυστήματος καινοτομίας, με έμφαση στα: Περιβάλλον, Κοινωνία, και Διακυβέρνηση αλλά και τη δημόσια πολιτική υποστήριξης της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, το διήμερο 25-26 Μαΐου, θα εξεταστούν οι παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στην οικοδόμηση ενός καινοτόμου έθνους.

Κατά τη διάρκεια του διήμερου μέλη του οικοσυστήματος καινοτομίας θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας, Βουλευτή Κορινθίας κύριο Χρήστο Δήμα, θέτοντας τις ερωτήσεις τους για την κυβερνητική πολιτική και το Elevate Greece.

Η εκπαίδευση ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη της καινοτομίας θα εξεταστεί σε συζήτηση των Αργύρη Τζικόπουλου Executive President, JA Europe & Γενικού Διευθυντή, JA Greece, Solomon Levis, CEO, School of Entrepreneurship & Innovation Israel, και Κωνσταντίνου Κίντζιου, Business Development Director ReGeneration με συντονίστρια την Ηλιάνα Μάγρα, δημοσιογράφο της Καθημερινής.

Τέλος, ο Alvertos Revach, Founder της Humble Holdings S.A, η Γενική Διευθύντρια της Global Sustain Κατερίνα Περίσση, μια εκ των πρωτοπόρων της Βιωσιμότητας στο Ελληνικό Επιχειρείν καθώς και ο Αχιλλέας Ιωακειμίδης, Σύμβουλος Διοίκησης για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης της ΔΕΗ Α.Ε. θα συζητήσουν με τον Νίκο Ευσταθίου, δημοσιογράφο της Καθημερινής για τη βιώσιμη ηγεσία και το πως μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα.

Τα συμπεράσματα της εκδήλωσης θα υποβληθούν στο World Economic Forum, GS Davos Lab Task Force ώστε να συμπεριληφθούν σε ειδική έκθεσή του, η οποία θα παρουσιαστεί τον Αύγουστο του 2021.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τη Global Sustain.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν τη θέση τους δηλώνοντας συμμετοχή στο  bit.ly/DavosDialoguesAthens, για περιορισμένο αριθμό θέσεων.