Στις online αγορές το «έριξαν» οι Αμερικανοί τις φετινές γιορτές – Ξόδεψαν περίπου 222,1 δισ. δολάρια

Στις online αγορές το «έριξαν» οι Αμερικανοί τις φετινές γιορτές – Ξόδεψαν περίπου 222,1 δισ. δολάρια
Freelancer shopping online with laptop computer and credit card from small business home office. (Photo by IGOR STEVANOVIC / SCIENCE PHOTO / IST / Science Photo Library via AFP) Photo: AFP
Οι καταναλωτές βασίστηκαν επίσης στις υπηρεσίες «αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα».

Κατά 4,9% αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του 2023 οι διαδικτυακές δαπάνες, σύμφωνα με έκθεση της Adobe Analytics που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, καθώς οι μεγάλες προσφορές σε ηλεκτρονικά είδη και είδη ένδυσης, μεταξύ άλλων, έδωσαν ώθηση στην όρεξη των καταναλωτών.

Oι Αμερικανοί ξόδεψαν περίπου 222,1 δισ. δολάρια στο Διαδίκτυο την περίοδο από 1η Νοεμβρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου, ξεπερνώντας την εκτίμηση της Adobe για 221,8 δισ. δολ., όπως μεταδίδει το Reuters.

Το 2022, οι διαδικτυακές δαπάνες είχαν αυξηθεί κατά 3,5%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μεγάλες εκπτώσεις σε πολλά είδη, από τηλεοράσεις, έξυπνα ηχεία και tablet μέχρι αθλητικά είδη και έπιπλα σε μερικές από τις μεγαλύτερες ημέρες αγορών στη χώρα, όπως η Cyber Monday, η Ημέρα των Ευχαριστιών και η Black Friday, ενθάρρυναν τους καταναλωτές να προχωρήσουν σε αγορές.

Οι καταναλωτές βασίστηκαν επίσης στις υπηρεσίες «αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα», με τη χρήση τις συγκεκριμένης υπηρεσίας να σημειώνει άλμα 14%.

«Σε ένα αβέβαιο περιβάλλον ζήτησης, οι έμποροι στηρίχτηκαν σε εκπτώσεις και ευέλικτους τρόπους πληρωμής για να προσελκύσουν τους αγοραστές αυτή την εορταστική περίοδο», δήλωσε ο Vivek Pandya, επικεφαλής αναλυτής της Adobe Digital Insights.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: