Στις τουρκικές φυλακές Μάλτεπε ο Φιλιππίδης μέχρι νεωτέρας

Στις τουρκικές φυλακές Μάλτεπε ο Φιλιππίδης μέχρι νεωτέρας

Το δικό του  «εξπρές του μεσονυχτίου» ζει ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ.

Το πράσινο φως για την έκδοση στην Ελλάδα του πρώην προέδρου του Τ.Τ Άγγελου Φιλιππίδη, έδωσαν τα τούρκικα δικαστήρια, μετά τη σύλληψη του στην Κωνσταντινούπολη.  Ή εκτέλεση της απόφασης θα ολοκληρωθεί με την αποστολή, των σχετικών εγγράφων, από το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης , ενώ σύμφωνα με τις προξενικές αρχές η διαδικασία μπορεί να κρατήσει από δύο έως 40 μέρες.

Στο ενδιάμεσο διάστημα ο κ. Φιλιππίδης θα κρατείται στις φυλακές του Μαλτεπέ, όπου, συνήθως, κρατούνται οι, προς απέλαση, ξένοι υπήκοοι. Η σύλληψη του, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, έγινε περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα Σαββάτου σε ξενοδοχείο που βρίσκεται στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, μετά από πληροφορίες που διαβίβασε η Ελληνική Αστυνομία στις τουρκικές αρχές. Ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ αναζητείτο με διεθνές ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που προκάλεσε ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, ενώ εκκρεμεί η εκτέλεση άλλων δύο ενταλμάτων. Βάση για τα συνολικά επτά εντάλματα σύλληψης και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για 25 άτομα αποτέλεσε το πόρισμα-καταπέλτης της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς κυρίας Πόπης Παπανδρέου.

Διαβάστε σχετικά: Πόρισμα – «φωτιά» για το ΤΤ

Οι απολογίες των κατηγορουμένων αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα. Ο συνήγορος του κ. Φιλιππίδη, Αθανάσιος Βαρλάμης, δήλωσε ότι από χθες το μεσημέρι είχε ενημερώσει τον ανακριτή της υπόθεσης του ΤΤ, κ. Γ. Ανδρεάδη, ότι ο κατηγορούμενος θα εμφανιστεί τη Δευτέρα ενώπιον του. Ο Άγγελος Φιλιππίδης στις τουρκικές Αρχές ανακοίνωσε ότι συναινεί για την επιστροφή του στην Ελλάδα και επέδειξε το εισιτήριό του για να αποδείξει ότι είχε δρομολογήσει την επιστροφή του και ότι δεν είχε πρόθεση να διαφύγει.

H ανακοίνωση της αστυνομίας
Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη σύλληψη στο ξενοδοχείο στη πλατεία Ταξίμ, βρέθηκαν στην κατοχή του 311 λίρες Τουρκίας, 5.615 ευρώ, 1.005 λίρες Αγγλίας, 18.090 δολάρια Χονγκ-Κονγκ, 220 φράγκα Ελβετίας και 1.514 δολάρια ΗΠΑ.
Παράλληλα, ο Αγγελος Φιλιππίδης είχε στην κατοχή του άδεια παραμονής στην Ελβετία και άδειες ικανότητας οδήγησης αλλοδαπών Αρχών, καθώς και δύο διαβατήρια ελληνικών Αρχών, εκ των οποίων το ένα είχε λήξει. Σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε μεταβεί από τη χώρα μας στην Κωνσταντινούπολη στις 03-01-2014, όπου και παρέμενε μέχρι τη σύλληψή του. Τη σύλληψή επιβεβαίωσε και η ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε επίσης: To χρονικό της σύλληψης του πρώην προέδρου του ΤΤ

«Διάτρητο το πόρισμα για το ΤΤ»
Σε δηλώσεις του στο Mega μετά τη σύλληψή του, ο κ. Φιλιππίδης υποστήριξε πως το πόρισμα για το ΤΤ είναι διάτρητο και «στην ουσία δεν υπάρχει θέμα». Ακόμη δήλωσε πως ουδέποτε απέκρυψε τις κινήσεις του και ότι δεν είπε ότι βρισκόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Αυτό υπέθεταν οι δημοσιογράφοι διότι τα συνήθη ταξίδια μου είναι προς την Αμερική» δήλωσε, σημειώνοντας ότι «δεν είχα κανένα λόγο να εξηγώ ακριβώς πού είμαι, γιατί αποτελεί και λίγο πρόκληση, εφόσον επρόκειτο να γυρίσω ούτως ή άλλως πολύ σύντομα».

Όπως είπε, μετέβη στην Κωνσταντινούπολη στις 3 Ιανουαρίου και είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί εν συνεχεία το Ντουμπάι και τη Μανίλα για επαγγελματικούς λόγους.

«Όταν βγήκαν τα εντάλματα παρέτεινα την παραμονή μου στο ίδιο ξενοδοχείο για τέσσερις ημέρες» είπε, επισημαίνοντας ότι ο δικηγόρος του επικοινώνησε με τον ανακριτή την Παρασκευή και τον ενημέρωσε ότι θα βρίσκεται τη Δευτέρα στην Αθήνα για να εμφανιστεί ενώπιόν του.

Διαβάστε ακόμη: Φιλιππίδης: «Αν έχω πάρει έστω και ένα ευρώ, να μπω φυλακή»