Στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια το Ταμείο Ανάκαμψης της Binance

Στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια το Ταμείο Ανάκαμψης της Binance
Binance logo displayed on a phone screen and representation of cryptocurrencies are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on June 28, 2021 (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
«Αν αυτό το ποσό δεν είναι αρκετό, θα διαθέσουμε περισσότερα», είπε ο Zhao, γνωστός και ως CZ

Στην ίδρυση ενός fund, τύπου Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, για την πιθανή αγορά προβληματικών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, στοχεύει η Binance Holdings Ltd, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Changpeng Zhao.

«Αν αυτό δεν είναι αρκετό, θα διαθέσουμε περισσότερα», είπε ο Zhao, γνωστός και ως CZ, σε συνέντευξή του την Πέμπτη στην Haslinda Amin του Bloomberg Television.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Zhao υπήρξε εκ των πρωταγωνιστών στο θρίλερ της πτώχευσης του ανταλλακτηρίου FTX. Τα tweets του, που εξέφραζαν την ανησυχία του για την υγεία του ανταγωνιστή του Sam Bankman-Fried και της Alameda Research, προκάλεσαν την κατάρρευσή τους.

Κάπως έτσι, η Binance εδραίωσε τη θέση της ως η μεγαλύτερη πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτογράφησης στον κόσμο μετά τη χαοτική διολίσθηση της FTX στη χρεοκοπία.

Σε αυτό το πλαίσιο, την περασμένη εβδομάδα, ο Zhao είπε ότι η Binance σχεδιάζει ένα ταμείο ανάκαμψης για τον κλάδο προκειμένου να βοηθήσει ισχυρά projects, που όμως αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας. Ο στόχος είναι να περιοριστεί το domino effect από τη χρεοκοπία της FTX, είπε, προσπαθώντας να πάρει το χρίσμα του επικεφαλής διασώστη της κρυπτογράφησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσης, ο Zhao είπε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης θα έρθει σύντομα και ότι η Binance έχει μιλήσει με αρκετούς παράγοντες του κλάδου γι’ αυτό. «Προχωράμε έχοντας μια χαλαρή προσέγγιση, με διάφορους παράγοντες του κλάδου να συνεισφέρουν όπως θέλουν», είπε.

Η φετινή βαθιά καταστροφή έχει αφαιρέσει περίπου 80 δισεκατομμύρια δολάρια από την προσωπική περιουσία του Zhao, αλλά καθήμενος πάνω σε 15 δισεκατομμύρια δολάρια εξακολουθεί να ξεπερνά κατά πολύ οποιονδήποτε στην αγορά της κρυπτογράφησης, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.