Στο 7,1% ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο

Στο 7,1% ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο
Photograph of coins and an illustrative graph with 'inflation' sign are seen displayed on a screen in this multiple exposure illustration photo taken in Krakow, Poland on May 31, 2022. (Photo Illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μηνιαία αύξηση 0,3% και ετήσια αύξηση 7,3%.

Στο 7,1% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο. Ηταν χαμηλότερα από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις για 7,3% των αναλυτών και πιο κάτω από το 7,7% του Οκτωβρίου.

Τα νέα έδωσαν πνοή στους επενδυτές στη Wall Street. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε μόλις 0,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και αυξήθηκε κατά 7,1% από πέρυσι, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας την Τρίτη.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα από τον Dow Jones ανέμεναν μηνιαία αύξηση 0,3% και ετήσια αύξηση 7,3%.

Εξαιρουμένων των ασταθών τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, ο λεγόμενος δομικός πληθωρισμός αυξήθηκε 0,2% σε μηνιαία βάση και 6% σε ετήσια βάση, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες εκτιμήσεις 0,3% και 6,1%. Ο δομικός πληθωρισμός καταγράφει τη μικρότερη μηνιαία αύξηση πάνω από έναν χρόνο.

Η έκθεση για τον πληθωρισμό της Τρίτης μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην επόμενη απόφαση αύξησης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας που αναμένεται στο τέλος της διήμερης συνεδρίασης την Τετάρτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ