Στο αρχείο ο φάκελος Σημίτη από την Αρχή Ξεπλύματος

Η Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες έθεσε στο αρχείο την έρευνα για τον Κ. Σημίτη, πρώην κυβερνητικούς παράγοντες και μελών των οικογενειών τους για ενδεχόμενη διακίνηση μαύρου χρήματος.

Αντωνία Ξυνού

Στο αρχείο μπαίνει με απόφαση της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, η υπόθεση για τον πρώην πρωθυπουργό, Κ. Σημίτη και άλλων προσώπων, καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος αφορούσε στον Κ. Σημίτη, σε κυβερνητικούς παράγοντες που υπηρέτησαν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης επί των ημερών του και σε μέλη των οικογενειών τους, καθώς εξεταζόταν το ενδεχόμενο διακίνησης μαύρου χρήματος. Ωστόσο, η επικεφαλής της Αρχής, Άννα Ζαΐρη, έδωσε εντολή να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο, ύστερα από το άνοιγμα και έλεγχο τραπεζικών λογαριασμών συγκεκριμένων προσώπων. Η έρευνα ολοκληρώθηκε χωρίς να εντοπιστούν τα απαραίτητα ευρήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα της Αρχής ήρθε με αφορμή δημοσιεύματα γύρω από κατάθεση διευθύνοντος συμβούλου σε επιχειρηματικό όμιλο, γαλλικής υπηκοότητας, το 2006. Η Αρχή είχε ζητήσει να ανοιχθούν οι λογαριασμοί των Κ. Σημίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδη και Ευαγγ. Μαλέσιου καθώς και μελών των οικογενειών τους.

Πηγή: news247.gr