Στο CVC Capital Partners περνάει το ΥΓΕΙΑ

Το CVC ανέβασε την προσφορά στα 0,95 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά, όσο και το ύψος της προσφοράς του σχήματος Apostolopoulos Holdings.

Με το CVC προχωρά η διοίκηση της MIG τη συμφωνία για την πώληση του Υγεία, όπως ανακοίνωσε.

Το CVC ανέβασε την προσφορά στα 0,95 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά, όσο και το ύψος της προσφοράς του σχήματος Apostolopoulos Holdings – H.I.G Capital, ενώ το τίμημα για την εξαγορά του Υγεία θα καταβληθεί άμεσα.

Το CVC Capital Partners προσέφερε αρχικά 197,97 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του μεριδίου της MIG (70,38%), δηλαδή 0,92 ευρώ ανά μετοχή. Με τα νέα δεδομένα, όμως, ανέβασε το τίμημα που πλέον διαμορφώνεται, όπως αναφέρθηκε στα 0,95 ευρώ ανά μετοχή.

H πρόταση από την «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L», θυγατρική του CVC είναι δεσμευτική και χωρίς χρηματοδοτικές αιρέσεις.

Το σχήμα Apostolopoulos Holdings – H.I.G Capital το βράδυ του Σαββάτου έκανε προσφορά για το ποσοστό που κατέχει η MIG στο Υγεία ανέρχεται σε 0,95 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά, υπό την προϋπόθεση όμως πως θα διεξαχθεί νομικός και οικονομικός έλεγχος (due diligence). Η κατάθεση της πρότασης έγινε στην εκπνοή της περιόδου αποκλειστικότητας του CVC Capital (30 Ιουνίου).

Υπενθυμίζεται πως ο όμιλος Αποστολόπουλου επιχείρησε να μπλοκάρει ή έστω να καθυστερήσει την πώληση του Υγεία με αγωγή κατά των Τράπεζας Πειραιώς, MIG και Υγεία για την απαγόρευση κάθε νομικής μεταβολής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών όμως απέρριψε το Αίτημα Προσωρινής Διαταγής ενώ αύριο συζητούνται τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η εταιρεία Αποστολόπουλο στο μονομελές.

Η ανακοίνωση της MIG

«Η MIG ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας πώλησης των μετοχών του ΥΓΕΙΑ προς το HELLENIC HEALTHCARE και CVC και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα ακόλουθα. Σήμερα, 5 Ιουλίου 2018, η MIG έλαβε νέα δεσμευτική και χωρίς προϋποθέσεις βελτιωμένη προσφορά από την «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.» (η οποία ελέγχεται από τα επενδυτικά κεφάλαια της «CVC CAPITAL PARTNERS» («CVC») για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στη «ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΝ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ ΑΘΗΝΩΝ ‘ΥΓΕΙΑ’Α.Ε.» («ΥΓΕΙΑ») που ανέρχεται (άμεσα και έμμεσα) σε 215,189,466 μετοχές και αντιστοιχεί σε 70,38% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ.

Το νέο προσφερθέν τίμημα ανέρχεται στο ποσό των € 0,95 ανά μετοχή και κατά συνέπεια το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε €204,429,933 εκατομμύρια (το οποίο αντιστοιχεί στο ποσό των €290,455,814 εκατομμύριων για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ).

Το ΔΣ της MIG σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του, αξιολόγησε την νέα πρόταση της «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.» και την ήδη υποβληθείσα μη δεσμευτική πρόταση της «G. APOSTOLOPOULOS HOLDINGS S.A.» με τη παρουσία και τη συνδρομή του χρηματοοικονομικού του συμβούλου, Rothschild».

«Πολύφερνη νύφη» το ΥΓΕΙΑ: Τι απαντάει στο Fortune ο Ανδρέας Καρταπάνης για τις προτάσεις εξαγοράς

Σχετικά άρθρα