Στο «φως» νέα στοιχεία για τις συνθήκες του ατυχήματος του Σουμάχερ

Στο «φως» νέα στοιχεία για τις συνθήκες του ατυχήματος του Σουμάχερ

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula1 φαίνεται πως δεν έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα, αλλά γνώριζε πως έκανε σκι εκτός πίστας.

Στη διαπίστωση πως ο Μίκαελ Σουμάχερ δεν είχε αναπτύξει υψηλή ταχύτητα, αλλά αντίθετα κινούνταν με «την ταχύτητα ενός καλού σκιέρ σε ένα σχετικά τραχύ έδαφος» όταν χτύπησε στο βράχο κι έπεσε, κατέληξαν οι αρχές που ερευνούν τις συνθήκες του ατυχήματος του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή της  Formula 1, αφού ανέλυσαν το βίντεο από την κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο κράνος του Γερμανού πιλότου.

Οι ερευνητές εκτιμούν πως ο «Σούμι» βρισκόταν περίπου 8 μέτρα εκτός πίστας όταν χτύπησε και πως ο 45χρονος «δεν έκανε κάποια κίνηση να μειώσει την ταχύτητά του όταν βρέθηκε εκτός πίστας».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στη γαλλική πόλη Άλμπερτβιλ, οι ερευνητές είπαν πως επισκέφτηκαν τον τόπο του ατυχήματος στο χιονοδρομικό κέντρο της Μεριμπέλ και συνομίλησαν με μάρτυρες και την ιατρική ομάδα που του παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ενώ εξέτασαν και τον εξοπλισμό του Σουμάχερ.

Διαβάστε ακόμη: Η μεγαλύτερη μάχη του Μίκαελ Σουμάχερ

Σύμφωνα με τον Πάτρικ Κουίνσι που ηγείται των ερευνών, ο «Σουμάχερ επέλεξε να βγει εκτός πίστας, σε μία ζώνη μεταξύ της κόκκινης και μπλε πίστας που έχουν σαφή οριοθέτηση», ενώ υπήρχε σηματοδότηση που ενημέρωνε πως βρίσκεται σε περιοχή εκτός πίστας.

«Ο κ. Σουμάχερ είναι προφανώς ένας πολύ καλός σκιέρ, ωστόσο ένα από τα πέδιλά του χτύπησε έναν βράχο που εξείχε. Αυτό τον οδήγησε στο να πέεσει και να χτυπήσει με το κεφάλι του στον βράχο», είπε ο εισαγγελέας Κουίνσι. «Υπάρχουν γαλλικοί κανονισμοί που ορίζουν ζητήματα ασφαλείας, σηματοδότησης, οροθεσίας. Από τους ελέγχους που πραγματοποιήσαμε προκύπτει ότι αυτοί οι κανονισμοί δεν παραβιάστηκαν».

1/3

Αναφερόμενος στο φιλμ που κατέγραψε η κάμερα που έφερε στο κράνος του κατά τη διάρκεια του ατυχήματος, «δεν τον βλέπουμε να σπεύδει σε βοήθεια οποιουδήποτε», διευκρίνισε ο εισαγγελέας και δεν υπάρχει κανένα στοιχείο στην έρευνα που να επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο, πρόσθεσε. Σύμφωνα με ορισμένα μέσα ενημέρωσης, ο Μίκαελ Σουμάχερ βγήκε από την σηματοδοτημένη πίστα για να βοηθήσει μία φίλη που είχε πέσει.

Από την πλευρά του, ο Στεφάν Μποζόν, ο διοικητής της χωροφυλακής του Μπουρ Σεν Μορίς, δήλωσε ότι τα πέδιλα του σκι που φορούσε ο Σουμάχερ δεν παρουσίασαν πρόβλημα και άρα δεν ευθύνονται για το ατύχημα.

Η κατάσταση της υγείας του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της  F1 παραμένει σύμφωνα με τους γιατρούς σταθερή, αλλά κρίσιμη, εννιά ημέρες μετά το ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις.

Διαβάστε ακόμη: Έκκληση προς τα μέσα ενημέρωσης από τη σύζυγο του Μίκαελ Σουμάχερ