Στο Ισραήλ ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ σε ένδειξη αλληλεγγύης

Στο Ισραήλ ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ σε ένδειξη αλληλεγγύης
US Defence Secretary Lloyd Austin speaks during a press conference at the NATO headquarters in Brussels, on October 11, 2023. (Photo by SIMON WOHLFAHRT / AFP) Photo: AFP
Η επίσκεψη του Λόιντ Όστιν έχει στόχο να υπογραμμίσει "την ακλόνητη υποστήριξη των ΗΠΑ στον λαό του Ισραήλ και τη δέσμευσή τους για να διαθέτει το Ισραήλ ό,τι χρειάζεται για να αμυνθεί".

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν έφτασε σήμερα στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP, για επίσκεψη σε ένδειξη αλληλεγγύης στο Ισραήλ, το οποίο τελεί ακόμη υπό το σοκ της πρωτοφανούς για το εβραϊκό κράτος πολυαίμακτης επίθεσης που εξαπέλυσε το Σάββατο το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς στο έδαφός του.

Ο Όστιν αναμένεται να έχει συνάντηση κυρίως με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ κατά την επίσκεψή του, η οποία γίνεται την επομένη αυτής του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Η επίσκεψη του Όστιν έχει στόχο να υπογραμμίσει “την ακλόνητη υποστήριξη των ΗΠΑ στον λαό του Ισραήλ και τη δέσμευσή τους για να διαθέτει το Ισραήλ ό,τι χρειάζεται για να αμυνθεί”, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή του.

Ο Όστιν θα παρευρεθεί στην παράδοση μέρους της στρατιωτικής βοήθειας που απεστάλη από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου από τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 1.200 ανθρώπους στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ισραήλ προέβη σε αντίποινα με μαζικά αεροπορικά πλήγματα στη Γάζα, όπου η Χαμάς βρίσκεται στην εξουσία από το 2007. Ο απολογισμός στην παλαιστινιακή πλευρά ανέρχεται σε πάνω από 1.500 νεκρούς.

Η Ουάσινγκτον ανέπτυξε επίσης αεροπλανοφόρο κι άλλα πολεμικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο και δεσμεύτηκε προς το Ισραήλ για την παροχή πυρομαχικών και άλλου αμυντικού εξοπλισμού.

Τους προσφέραμε μαζική υποστήριξη. Πολλά φορτία έφτασαν στο Ισραήλ με το υλικό που είχαν ζητήσει, άλλο ένα θα φτάσει σήμερα κι άλλα ακόμη τις ερχόμενες μέρες”, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας σε δημοσιογράφους κατά το ταξίδι προς το Ισραήλ για την επίσκεψη του Όστιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: