Στο κόκκινο το ιταλικό χρέος

Στο κόκκινο το ιταλικό χρέος

Αυξήθηκε τον Ιούνιο κατά 600 εκατομμύρια σε σχέση με τον Μάιο.

Τα 2,75 τρισεκατομμύρια ευρώ έφθασε το δημόσιο χρέος της Ιταλίας τον Ιούνιο, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με τον Μάιο κατά 600 εκατομμύρια ευρώ.

Η αύξηση αυτή οφείλεται, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εν μέρει στην συμμετοχή της χώρας στα προγράμματα οικονομικής βοήθειας προς κράτη μέλη της ευρωζώνης που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την βαθιά οικονομική κρίση που διέρχονται.

Το λεγόμενο σπρεντ διαμορφώθηκε σήμερα στις 247 μονάδες βάσης, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυο ετών.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, από το Αζερμπαϊτζάν όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ερωτηθείς για τα προβλήματα που συνδέονται με την καταδίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τον ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας, δήλωσε ότι «η κυβέρνησή μου ασχολείται με το συμφέρον και τα προβλήματα των Ιταλών και τίποτα απολύτως δεν πρόκειται να αποσπάσει την προσοχή της».

Ο Λέτα επίσης απηύθυνε μήνυμα προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν την κυβέρνησή του: «αν δεν μας επιτραπεί να συνεχίσουμε το έργο μας, όλοι οι συμπατριώτες μας θα βρεθούν αναγκασμένοι να πληρώσουν τον Σεπτέμβριο φόρο για την κύρια κατοικία τους», διεμήνυσε ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός της Ιταλίας.