Στο «κόλπο» των smartwatch μπήκε η Huawei

REUTERS

Η κινεζική εταιρεία παρουσίασε αυτήν την εβδομάδα στη Βαρκελώνη το δικό της «έξυπνο» ρολόι.

Ο κινεζικός τεχνολογικός «κολοσσός» ανακοίνωσε στο φετινό Mobile World Congress την επίσημη είσοδό του στον κόσμο των «έξυπνων» ρολογιών, με το υβρικό του fitness smartwatch.

Ο CEO της Huawei, Richard Yu, παρουσίασε το Talkband B1, ένα «έξυπνο» ρολόι που συνδέεται με smartphone μέσω Bluetooth και λειτουργεί ως προσωπικός γυμναστής αλλά κι ως τηλέφωνο. Τα αφαιρούμενα Bluetooth ακουστικά του παρέχουν τη δυνατότητα ομιλίας και αποστολής γραπτών μηνυμάτων.

Huawei CEO Richard Yu talks about the TalkBand B1 during a Huawei presentation before the start the Mobile World Congress in Barcelona

Διαβάστε ακόμη: Τριπλέτα smartwatches από τη Samsung

Η αρχική του τιμή είναι 136 δολάρια και αναμένεται να βγει στην κινεζική αγορά το πρώτο τετράμηνο του 2014, ενώ λίγο αργότερα θα κυκλοφορήσει σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η συνδεσιμότητά του –τουλάχιστον στην αρχή- περιορίζεται μόνο στα κινητά της Huawei. Όπως άφησε η εταιρεία να εννοηθεί, αυτό αναμένεται να αλλάξει στο μέλλον.

Η Huawei δεν έμεινε μόνο στο smartwatch, μιας και στο πρόγραμμα των παρουσιάσεων της υπήρξε και το MediaPad X1, ένα Android «phablet» 7’’ το οποίο αποτελεί την «απάντηση» στο Samsung Nexus 7 και το Apple iPad mini.