Στο Λονδίνο θα μεταφερθεί η RBS εάν ψηφιστεί η διάσπαση του Ην. Βασιλείου

Στο Λονδίνο θα μεταφερθεί η RBS εάν ψηφιστεί η διάσπαση του Ην. Βασιλείου

Μία εβδομάδα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα η πλειοψηφία των Σκωτσέζων τάσσεται κατά της ανεξαρτησίας από το Λονδίνο - Πολλοί οι αναποφάσιστοι.

Η Royal Bank of Scotland επιβεβαίωσε σήμερα πως πρόκειται να μετεγκαταστήσει τα κεντρικά της γραφεία στο Λονδίνο σε περίπτωση που το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της επόμενης Πέμπτης σημάνει την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε ανακοίνωσή της η τράπεζα δηλώνει πως θεωρεί «αναγκαίο την μετεγκατάσταση της μητρικής εταιρείας της τράπεζας». Σε γράμμα που έστειλε στους εργαζόμενους της RBS, ο CEO της τράπεζας ανέφερε πως δεν υπάρχει όμως πρόθεση μεταφοράς των λειτουργιών ή των θέσεων εργασίας της τράπεζας.

Το 53% των Σκοτσέζων ψηφοφόρων πάντως σκοπεύουν να καταψηφίσουν τη διάσπαση της περιοχής τους από το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την τελευταία σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης που δημοσιεύτηκε χθες Τετάρτη.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Survation για λογαριασμό της εφημερίδας Daily Record έδειξε ότι το 47% των ψηφοφόρων που θα συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα της επόμενης εβδομάδας με ερώτημα την ανεξαρτησία της Σκοτίας σκοπεύουν να ψηφίσουν υπέρ της διάσπασης.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι ένα ποσοστό που αγγίζει το 10% των ψηφοφόρων παραμένουν αναποφάσιστοι ως προς την τελική τους επιλογή με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι τελικά θα είναι και αυτοί που θα κρίνουν την έκβαση του κρίσιμου για το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου δημοψηφίσματος.

Διαβάστε ακόμη:

«Ενδιαφέρομαι περισσότερο για τη χώρα μου παρά για το κόμμα μου»

Πρέπει η Σκωτία να γίνει ανεξάρτητο κράτος;

Η Βρετανία τα δίνει «όλα» για το «Όχι» στη Σκωτία