Στο μικροσκόπιο της ΕΕ Pornhub, XVideos, Stripchat

Στο μικροσκόπιο της ΕΕ Pornhub, XVideos, Stripchat
The PornHub adult website logo is seen in this photo illustration on 23 November, 2023 in Warsaw, Poland. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Τέτοιες εταιρείες κινδυνεύουν με πρόστιμα έως και 6% του παγκόσμιου τζίρου τους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόσθεσε την Τετάρτη τρεις εταιρείες περιεχομένου για ενηλίκους -τα Pornhub, Stripchat και XVideos – στη λίστα με τις εταιρείες που υπόκεινται σε αυστηρούς κανονισμούς βάσει των νέων κανόνων διαδικτυακού περιεχομένου.

Οι νέοι κανόνες, γνωστοί ως νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA), απαιτούν από τις εταιρείες να διεξάγουν διαχείριση κινδύνου, να υποβάλλονται σε εξωτερικό και ανεξάρτητο έλεγχο και να μοιράζονται δεδομένα με αρχές και ερευνητές.

Τον Απρίλιο, η ΕΕ όρισε πέντε θυγατρικές της Alphabet, δύο μονάδες της Meta Platforms, δύο επιχειρήσεις της Microsoft, την X και την AliExpress της Alibaba μεταξύ 19 εταιρειών σύμφωνα με τους κανόνες.

Τέτοιες καθορισμένες εταιρείες θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν την παραπληροφόρηση, να προσφέρουν περισσότερη προστασία και επιλογές στους χρήστες και να εξασφαλίσουν ισχυρότερη προστασία για τα παιδιά ή να κινδυνεύουν με πρόστιμα έως και 6% του παγκόσμιου τζίρου τους.

«Το Pornhub, το Stripchat και το XVideos πληρούν τα όρια χρηστών για να υπάγονται σε αυστηρότερες υποχρεώσεις #DSA», δήλωσε ο επικεφαλής του κλάδου του μπλοκ Τιερί Μπρετόν. “Η δημιουργία ενός ασφαλέστερου διαδικτυακού περιβάλλοντος για τα παιδιά μας αποτελεί προτεραιότητα στο πλαίσιο του DSA.”

Ενώ οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας είχαν αριθμούς χρηστών που ξεπερνούσαν το όριο των 45 εκατομμυρίων που έπρεπε να χαρακτηριστούν ως πολύ μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες (VLOP), η Pornhub με έδρα τον Καναδά δήλωσε ότι είχε 33 εκατομμύρια μέσους μηνιαίους χρήστες στις 31 Ιουλίου, πέφτοντας κάτω από το απαιτούμενο επίπεδο.

Η XVideos από την άλλει ανέφερε νωρίτερα ότι έχει 160 εκατομμύρια χρήσεις στην ΕΕ και το Stripchat ισχυρίζεται ότι έχει πάνω από 500 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

Αρκετές κυβερνήσεις όπως η Γερμανία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο προσπάθησαν να χαλιναγωγήσουν τους πορνογραφικούς ιστότοπους πιέζοντας για τοπικούς κανονισμούς.

Εντός τεσσάρων μηνών από τον χαρακτηρισμό, το Pornhub, το XVideos και το Stripchat θα πρέπει να υιοθετήσουν μέτρα για την προστασία των χρηστών στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων, και τον μετριασμό τυχόν συστημικών κινδύνων που απορρέουν από τις υπηρεσίες τους, ανέφερε η Επιτροπή σε δήλωση.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: