Στο νοσοκομείο θα παραμείνει ο Νίκος Ρωμανός – Τι δήλωσε μετά τη λήξη της απεργίας πείνας

Στο νοσοκομείο θα παραμείνει ο Νίκος Ρωμανός – Τι δήλωσε μετά τη λήξη της απεργίας πείνας

Σταθερή κρίνεται από τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας του.

Αρκετά σοβαρό και κρίσιμο είναι, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, το επόμενο χρονικό διάστημα για τον νοσηλευόμενο Νίκο Ρωμανό, που από σήμερα το μεσημέρι στις 2 έπαψε την απεργία πείνας που πραγματοποιούσε για 30 ημέρες.

Για αυτόν τον λόγο ο κρατούμενος, αν και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση, θα παραμείνει στο νοσοκομείο, καθώς η διαδικασία επανασίτισης απαιτεί αυξημένη ιατρική φροντίδα και εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία του, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς». Η σίτιση γίνεται σταδιακά από τους θεράποντες ιατρούς της κλινικής και το τμήμα Διατροφής του Νοσοκομείου, εφαρμόζοντας τις διεθνείς αποδεκτές κατευθυντήριες οδηγίες επανασίτισης.

Σε δήλωσή του μετά τη λήξη της απεργίας πείνας ο Νίκος Ρωμανός κάνει λόγο για «νίκη, αποτέλεσμα της πολιτικής πίεσης που ασκήσαμε», σχετικά με την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή και κάνει αποδεκτή την απαίτησή του για εκπαιδευτική άδεια υπό προϋποθέσεις.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Μετά από 31 μέρες σκληρού και ανυποχώρητου αγώνα σταματάω την απεργία πείνας, έχοντας σημειώσει μια σημαντική νίκη.

Η τροπολογία που ψηφίστηκε στην Βουλή με μοναδικό αποδέκτη εμένα, είχε μεγάλες διαφορές από τις αρχικές εξαγγελίες του υπουργού Δικαιοσύνης, κάνοντας εν τέλει αποδεκτή την απαίτησή μου, ακόμα κι αν αυτό συνεπάγεται, να ‘φοράω βραχιολάκι’.

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι αυτή η νίκη ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής πίεσης που ασκήσαμε γι’ αυτό και ο κόσμος του αγώνα και η Μαχητική Αναρχία είναι αδιαμφισβήτητα ηθικά, πολιτικά και πρακτικά οι μεγάλοι νικητές.

Ο πολύμορφος επαναστατικός αγώνας και εμείς οι πολιτικοί κρατούμενοι, βγαίνουμε πιο δυνατοί από αυτήν την μάχη.

Υψώνω τη γροθιά μου, στέλνοντας τους πιο θερμούς χαιρετισμούς και την απεριόριστη αγάπη  μου, σε όλους εκείνους τους συντρόφους, που στάθηκαν δίπλα μου ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

ΥΓ1: Θα ακολουθήσει αναλυτικό κείμενο τις επόμενες μέρες

ΥΓ2: Θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλους τους γιατρούς του νοσοκομείου που αρνήθηκαν να υποκύψουν στις εισαγγελικές πιέσεις για αναγκαστική σίτιση και με στήριξαν όσο μπορούσαν».

Επίθεση Αθανασίου στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση Ρωμανού
Με αφορμή την υπερψήφιση της τροπολογίας της κυβέρνησης σχετικά με τη φοίτηση των κρατούμενων (καταδίκων και υποδίκων) φοιτητών και σπουδαστών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και ΤΕΙ της χώρας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου, σε δήλωσή του κάνει λόγο για χωρίς όρια υποκρισία και καιροσκοπισμό από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα του Νίκου Ρωμανού.

Ειδικότερα, ο κ. Αθανασίου αναφέρει στη δήλωσή του:

«Με πολλά κόμματα του Κοινοβουλίου μάς χωρίζει χάσμα ιδεολογικό σε επίπεδο κοινωνικό και πολιτικό. Όμως, σήμερα, η Βουλή, με την ομόφωνη αποδοχή και υπερψήφιση της πρότασης της κυβέρνησης για το ζήτημα της φοίτησης των κρατουμένων, απέδειξε πως, όταν επικρατεί σύνεση, μπορεί να ομονοεί. Εύχομαι αυτό να το κάνει και για σπουδαιότερα ζητήματα για τη λειτουργία του πολιτεύματος, όπως η αναθεώρηση του Συντάγματος και η εκλογή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας».

Αναφορικά με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει λόγο για «ανάλγητη στάση της κυβέρνησης», ο υπουργός Δικαιοσύνης σημειώνει στην ανακοίνωσή του: «Είμαι υποχρεωμένος να υπενθυμίσω στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η υποκρισία και ο καιροσκοπισμός του δεν έχει όρια. Κι’ αυτό διότι η διέξοδος που δόθηκε με την τροπολογία μας, στο πρόβλημα της φοίτησης των κρατουμένων, στηρίζεται στο νομοθέτημα για την ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκια) των κρατουμένων, νομοθέτημα το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε», και προσθέτει ο κ. Αθανασίου:

«Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι χθες βράδυ δεν είχε πρόταση για λύση στο ζήτημα των κρατουμένων φοιτητών και για τριάντα ημέρες επιδίδετο σε ανούσιες ασκήσεις εντυπωσιασμού, με μόνο μέλημά του την πρόκληση αναστάτωσης και αναταραχής, σταθερό, εξάλλου, γνώρισμά του. Αυτό και αν δεν είναι αναλγησία».