Στο πανεπιστήμιο με το ιδιωτικό τζετ

Στο πανεπιστήμιο με το ιδιωτικό τζετ

Όταν οι πλούσιοι κάνουν έρευνα αγοράς για το πού θα σπουδάσουν, πληρώνουν $43.000 μόνο για την ξενάγηση.

Στις ΗΠΑ όπου οι υποψήφιοι φοιτητές επιλέγουν πανεπιστήμιο, αλλά και τα πανεπιστήμια επιλέγουν φοιτητές, είναι συνήθης η διαδικασία του college tour. Είναι όταν γονείς και μαθητές επισκέπτονται και περιηγούνται τα εκπαιδευτικά ιδρύματα για να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις, να ενημερωθούν από πρώτο χέρι για τις παροχές και τις προϋποθέσεις, να μιλήσουν με αποφοίτους και να αξιολογήσουν το επίπεδο.

Όμως το πλουσιότερο 1% δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Δεν μπορεί να μπει σε ένα αυτοκίνητο και να κάνει περιοδεία σε όλη τη χώρα, ούτε να αναμιχθεί με τον συνηθισμένο κόσμο.

Τη λύση δίνει η Magellan Jets.

Η Magellan Jets είναι μια εταιρεία ενοικίασης ιδιωτικών αεροσκαφών η οποία πρόσφατα πρόσθεσε στις υπηρεσίες της το college tour. Για 43.500 δολάρια προσφέρει τη μεταφορά με τζετ στην πόλη όπου βρίσκεται το πανεπιστήμιο, τις μεταφορές με αυτοκίνητο, τα ραντεβού με τους υπεύθυνους, ακόμα και συναντήσεις με διάσημους αποφοίτους. Αναλαμβάνουν να πάρουν όλα τα έντυπα και το πληροφοριακό υλικό από το κάθε πανεπιστήμιο ώστε οι πελάτες όσο πετούν να κάνουν επανάληψη όσων είδαν και άκουσαν στην επίσκεψή τους.

Σύμφωνα με την εταιρεία, 18 οικογένειες έχουν κάνει μέχρι σήμερα χρήση της υπηρεσίας η οποία εγκαινιάστηκε μέσα στο 2014. Οι υπεύθυνοι διαπίστωσαν πως οι γονείς που πραγματοποιούσαν college tour συχνά ζητούσαν -εκτός από την πτήση- υποστήριξη στα επιμέρους. Έτσι αποφασίστηκε να την προσφέρουν ως κανονική υπηρεσία. Έχοντας κανονίσει τα πάντα, μπορούν να καθοδηγήσουν τους πελάτες τους να επισκεφθούν 10 ή 12 πανεπιστήμια σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ μέσα σε ένα τριήμερο.

Αν και η τιμή του πακέτου ισούται με τα ετήσια δίδακτρα ενός συνηθισμένου, μη κερδοσκοπικού πανεπιστημίου, το πλουσιότερο 1% δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτό. Δεν είναι ότι πετούν με ιδιωτικό τζετ, περισσότερο εκτιμούν τον χρόνο και το χρήμα που κερδίζουν. Χρήμα που οι καλές σπουδές θα εξασφαλίσουν ότι θα μείνει στην οικογένεια.