Στο πλευρό του Ομπάμα ο Ντέιβιντ Κάμερον

Στο πλευρό του Ομπάμα ο Ντέιβιντ Κάμερον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός χαιρετίζει την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης για στοχευμένες επιθέσεις κατά του «Ισλαμικού Κράτους» στο Ιράκ.

«Χαιρετίζω την απόφαση του προέδρου Ομπάμα να ανταποκριθεί στο αίτημα της ιρακινής κυβέρνησης για βοήθεια και να προχωρήσει σε στοχευμένα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα, εάν αυτό είναι αναγκαίο, ως συνδρομή προς τις ιρακινές δυνάμεις στον αγώνα τους κατά των τρομοκρατών του “Ισλαμικού Κράτους” για την απελευθέρωση των παγιδευμένων στον όρος Σιντζάρ αμάχων».

Με την παραπάνω ανακοίνωση ο πρωθυπουργός της Μεγ. Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να δώσει το «πράσινο φως» στις αμερικανικές δυνάμεις να πραγματοποιήσουν στοχευμένα, όπως δηλώσε ο Αμερικανός πρόεδρος, χτυπήματα κατά στρατηγικών θέσεων των σουνιτών τζιχαντιστών που χθες σε επίδειξη δύναμης συνέχισαν την προέλασή τους στο βόρειο Ιράκ και απειλούν πλέον την πρωτεύουσα των Κούρδων στο βορρά, την πόλη Ιρμπίλ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός διευκρινίζει ότι η βρετανική κυβέρνηση συγκαλείται σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση, υπό την προεδρία του υπουργού Αμυνας Μάικλ Φάλον, για να καταρτίσει σχέδια σχετικά με τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει, στην οποία περιλαμβάνεται η αποστολή προμηθειών στην περιοχή του Σιντζάρ.

«Δεν σχεδιάζουμε στρατιωτική επιχείρηση», έσπευσε πάντως να δηλώσει εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Στην ανακοίνωσή του, ο Κάμερον αναφέρει ακόμη πως συμφωνεί «απολύτως με τον πρόεδρο Ομπάμα ως προς το γεγονός ότι οφείλουμε να υπερασπισθούμε τις αξίες στις οποίες πιστεύουμε, το δικαίωμα στην ελευθερία και στην αξιοπρέπεια, όποιες και να είναι οι θρησκευτικές μας πεποιθήσεις».

Τέλος, εκφράζει την «εξαιρετικά μεγάλη του ανησυχία για την κατάσταση στο Ιράκ και για την απελπιστική κατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων Ιρακινών» και την «ιδιαίτερη ανησυχία του» για την μειονότητα των Γεζίντι, απευθύνοντας έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα «να τους βοηθήσει».

Διαβάστε ακόμη:

Άναψε το «φως» για αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ ο Ομπάμα

Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Ιράκ

Τρομάζει η αδιάκοπη προέλαση του «Ισλαμικού Κράτους» στο Ιράκ

Η πιο τρομακτική «startup» στον κόσμο