Στο… real estate το “έριξε” ο νικητής του τζακποτ των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Powerball

Στο… real estate το “έριξε” ο νικητής του τζακποτ των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Powerball
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σπίτια αξίας πολλών εκατομμυρίων στην Καλιφόρνια αγοράζει ο μεγάλος τυχερός.

Ο νικητής του τζακποτ – ρεκόρ του Powerball, υψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων απολαμβάνει τα πλούτη, που απέκτησε και επικεντρώθηκε στο real estate της Καλιφόρνια.

Ο Edwin Castro αγόρασε το νικητήριο δελτίο τον περασμένο Νοέμβριο, σε ένα βενζινάδικο στην Altadena, περίπου 30 λεπτά έξω από το Λος Άντζελες. Εμφανίστηκε για να ζητήσει το βραβείο τον Φεβρουάριο, επιλέγοντας να λάβει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε μετρητά, τα οποία, μετά τη φορολόγηση, ανήλθαν σε περίπου 628 εκατομμύρια δολάρια. Η άλλη επιλογή ήταν να εισπράξει το πλήρες ποσό σε βάθος 29 ετών, μια επιλογή, την οποία πολλοί οικονομικοί σύμβουλοι θεωρούν ως καλύτερη στρατηγική.

Τον Μάρτιο, ο Castro αγόρασε ένα σπίτι στο Hollywood Hills αξίας 25,5 εκατομμυρίων δολαρίων, κοντά σε οικίες διασήμων, όπως ο Jimmy Kimmel και η Ariana Grande. Ήταν μια από τις ακριβότερες πωλήσεις που έγιναν ποτέ στη συγκεκριμένη γειτονιά, με πέντε υπνοδωμάτια, έξι μπάνια, γυμναστήριο, playroom, κελάρι και κινηματογράφο.

Ο Castro ξόδεψε επίσης 4 εκατομμύρια δολάρια για ένα σπίτι με ιαπωνικές επιρροές στην πατρίδα του, την Altadena, κοντά στο βενζινάδικο όπου άλλαξε η τύχη του. Έχει πέντε υπνοδωμάτια, πέντε μπάνια και πισίνα με θαλασσινό νερό.

Ωστόσο, προχώρησε σε μία πολύ μεγαλύτερη αγορά αυτόν τον μήνα, δαπανώντας 47 εκατομμύρια δολάρια για ένα σπίτι με επτά υπνοδωμάτια, 11 μπάνια και μια τεράστια πισίνα με πανοραμική θέα στο Λος Άντζελες, σύμφωνα με το USA Today.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νομοθεσία της Καλιφόρνια απαιτεί τα ονόματα των νικητών του λαχείου να γίνονται δημόσια. Πολλοί νικητές τζακποτ θα προτιμούσαν να κρατήσουν την καλή τους τύχη ιδιωτική, με την ασφάλεια να είναι ένας από τους λόγους. Ο Castro αρνήθηκε να παραστεί σε συνέντευξη τύπου που διοργάνωσαν οι αρχές του Powerball, αλλά κυκλοφόρησε μια ανακοίνωση δηλώνοντας ότι “σοκαρίστηκε και ενθουσιάστηκε” που κέρδισε.

Παρόλο που ο Castro άρχισε γρήγορα να απολαμβάνει τον νέο του πλούτο, οι οικονομικοί σύμβουλοι συνιστούν σε όλους όσοι κερδίζουν να αφήσουν να περάσει κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα πριν προχωρήσουν σε μεγάλες αγορές, ώστε να καταλαγιάσουν τα συναισθήματά τους.

“Μην αγοράζετε αμέσως μια Ferrari, μην αγοράζετε μία έπαυλη”, δήλωσε η Emily Irwin, της Wells Fargo, στο Fortune τον Ιούλιο. “Ίσως έχετε φοιτητικά δάνεια που θέλετε να αποπληρώσετε, αυτό είναι λογικό. Αλλά προσπαθήστε να αποφύγετε τη μεγάλες αγορές”.

Και πριν την συλλογή των κερδών, συμβουλεύει, να συγκροτήσουν μια ομάδα επαγγελματιών (όπως δικηγόρος, οικονομικός σύμβουλος κ.α), οι οποίοι μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε αποτελεσματικά τα χρήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: