Στο «σφυρί» το υποβρύχιο αυτοκίνητο του Τζέιμς Μποντ

Στο «σφυρί» το υποβρύχιο αυτοκίνητο του Τζέιμς Μποντ

Η αμφίβια Lotus Esprit του «Κατασκόπου που μ’ αγάπησε» πουλήθηκε για 550.000 λίρες.

Μπορεί να αποτέλεσε ένα από τα εντυπωσιακότερα αυτοκίνητα-γκάτζετ του υπερκατασκόπου του σινεμά, όμως η υποβρύχια Lotus Esprit, την οποία είδαμε στην ταινία «Ο Κατάσκοπος που μ’ αγάπησε» να «βουτάει» στις Μπαχάμες, πουλήθηκε χαμηλότερα από το αναμενόμενο.

Η τιμή που η βρετανική RM Auctions υπολόγιζε να «πιάσει» ήταν ένα ποσό μεταξύ των 650.000 και 950.000 λιρών. Μία η κρίση, μία οι αμφιβολίες περί των κολυμβητικών ικανοτήτων της Lotus, τελικά κατέληξε στο… ευτελές ποσό των 550.000£.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της δημοπρασίας, το υποβρύχιο-αυτοκίνητο είναι πλήρως λειτουργικό, ακόμη κι αν ο πράκτορας 007 (Ρότζερ Μουρ) το χρησιμοποίησε πίσω στο μακρινό 1977.

Το πολύτιμο αντικείμενο κατέληξε στα χέρια πλειοδότη δια τηλεφώνου μετά από «μάχη» που δόθηκε με μία θαυμάστρια του Τζέιμς Μποντ, η οποία βρισκόταν στην αίθουσα δημοπρασιών.

«Μπορεί  το αυτοκίνητο να μην μπορεί να κυκλοφορήσει στο δρόμο, όμως η τιμή του αποδεικνύει ότι κάθε αντικείμενο που έχει σχέση με τον Τζέιμς Μποντ, είναι παντοτινό», είπε ο Πίτερ Χέινς, εκπρόσωπος της RM Auctions.