Στον ΣΥΡΙΖΑ «βλέπουν» αυτοδυναμία

Στον ΣΥΡΙΖΑ «βλέπουν» αυτοδυναμία

Μετρούν έδρες στην αξιωματική αντιπολίτευση και δηλώνουν έτοιμοι για κάθε εκλογικό ενδεχόμενο. 

Εφικτό θεωρούν το στόχο για αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και τον τρόπο που τις έχουν αναλύσει στο εσωτερικό του κόμματος.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ, οι δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευτεί το τελευταίο διάστημα δείχνουν μία ξεκάθαρη πρωτιά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «επιβεβαιώνοντας την κοινωνική αποδοχή του κυβερνητικού προγράμματός του από ολοένα και περισσότερους πολίτες».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που βασίζονται στα στοιχεία των δημοσκοπήσεων, «ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός, ενώ πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι μετρήσεις αυτές γίνονται σε μη προεκλογική περίοδο, με τα πολιτικά ερωτήματα να είναι λιγότερα πιεστικά προς τους πολίτες». Αντίθετα, προστίθεται, αυτό που παρατηρείται ξεκάθαρα είναι η αδυναμία της ΝΔ να συγκροτήσει κυβέρνηση ακόμα και μέσω συμμαχιών.

Η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, επισημαίνεται στην ανάλυση, δημιούργησε το έδαφος πάνω στο οποίο αναπτύχθηκαν οι πρωτοβουλίες, μέσα στο καλοκαίρι, για τη ΔΕΗ και τους αιγιαλούς, καθώς και η συγκρότηση συμμαχιών στη βάση της υπεράσπισης του δημόσιου πλούτου.

Επιπρόσθετα, «η παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ ανέδειξε τη ρεαλιστική πολιτική πρόταση και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση και την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Το συμπέρασμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι «τα νούμερα, σε συνάρτηση με τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων αναφορικά με την αποδοχή της πολιτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν σαφές ότι η ριζοσπαστική αριστερά πλέον προβάλλει ως η μοναδική εναλλακτική για τους πολίτες λύση». Επίσης, «τόσο το κυβερνητικό πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει, όσοι και οι διεθνείς πρωτοβουλίες και επαφές του ΣΥΡΙΖΑ, τον καθιστούν ως τη μόνη αξιόπιστη κυβερνητική λύση, που θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της κοινωνίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Διαβάστε ακόμη: 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείει εκλογικό αιφνιδιασμό από τον Σαμαρά