Στο στόχαστρο της FED η Deutsche Bank για το σκάνδαλο Danske

H Danske χρησιμοποιούσε τράπεζες- μεσολαβητές, μεταξύ των οποίων και την Deutsche Bank, προκειμένου να μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό.

Στο μικροσκόπιο της Federal Reserve βρίσκεται η Deutsche Bank για το πολύκροτο σκάνδαλο της Danske Bank. Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg η αμερικανική κεντρική τράπεζα εξετάζει ύποπτες συναλλαγές δισεκατομμυρίων δολαρίων της γερμανικής τράπεζας.

Η έρευνα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και εξετάζει κατά πόσο οι αμερικανικές δραστηριότητες της Deutsche Bank είχαν επαρκή εποπτεία επί των κεφαλαίων, που προέρχονταν από την εσθονική μονάδα της Danske Bank.

H Danske χρησιμοποιούσε τράπεζες- μεσολαβητές, μεταξύ των οποίων και την Deutsche Bank, προκειμένου να μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό. Μάλιστα η τράπεζα έχει παραδεχθεί ότι κεφάλαια ύψους περίπου 230 δισ. δολαρίων από την εσθονική μονάδα της ενδέχεται να αποτελούν «βρώμικο χρήμα».

Εκπρόσωπος της Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει τις συνομιλίες με τις ρυθμιστικές αρχές, ενώ εκπρόσωπος της Fed απάντησε ότι δεν μπορεί να μιλήσει δημοσίως για εμπιστευτικές έρευνες της κεντρικής τράπεζας.

Πηγή: Bloomberg