Στο «στόχαστρο» των «Λαϊκών Τιμωρών» Προβόπουλος-Πρετεντέρης

Στο «στόχαστρο» των «Λαϊκών Τιμωρών» Προβόπουλος-Πρετεντέρης

Έρευνες διεξάγει η Αντιτρομοκρατική για τους αποστολείς των φακέλων που περιείχαν σφαίρες και επιστολές με απειλητικό περιεχόμενο.

Φάκελους που περιείχαν σφαίρες και απειλητικές επιστολές έλαβαν σήμερα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, και ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης.

Τις επιστολές, που εντοπίστηκαν στην αλληλογραφία του κ. Προβόπουλου από υπαλλήλους του γραφείου του και στην αλληλογραφία του κ. Πρετεντέρη, στο MEGA, υπογράφει η οργάνωση  «Λαϊκοί Τιμωροί».

Και οι δύο φάκελοι περιείχαν από δύο σφαίρες διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών -ίδιο διαμέτρημα έχει το καλάσνικοφ, αλλά οι συγκεκριμένες δεν ήταν αυτού του τύπου- καθώς και από ένα απειλητικό σημείωμα που υπέγραφαν οι «Λαϊκοί Τιμωροί».

Οι φάκελοι και οι σφαίρες εξετάζονται στην εγκληματολογική υπηρεσία, ενώ για την υπόθεση διενεργείται έρευνα από την Αντιτρομοκρατική.

Διαβάστε ακόμη: Φάκελος με δύο σφαίρες στο γραφείο του Προβόπουλου

Καταδίκη από τα κόμματα
Απερίφραστα καταδικάζει την απόπειρα τρομοκράτησης που εκδηλώθηκε με απειλητικές επιστολές προς τον Γιώργο Προβόπουλο και τον Γιάννη Πρετεντέρη, η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της.

«Οι δράστες ματαιοπονούν εάν νομίζουν πως μπορούν να σπείρουν τον φόβο και να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας. Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι: Δεν θα τα καταφέρουν» επισημαίνει η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

«Αποπροσαναταλιστικά» λειτουργεί η αποστολή φακέλων στον Γ. Προβόπουλο και τον Ι. Πρετεντέρη, που περιείχαν σφαίρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που καταδικάζει την ενέργεια αυτή.

«Η αποστολή φακέλων που περιείχαν σφαίρες προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλο και τον δημοσιογράφο κ. Πρετεντέρη είναι μια ενέργεια καταδικαστέα που λειτουργεί αποποπροσανατολιστικά και δίνει δυνατότητες αξιοποίησής της σε όλους όσοι, θέλουν να εμπεδωθεί ένα γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας στην κοινωνία» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις τρομοκρατικές απειλητικές ενέργειες κατά των κ. Προβόπουλου και κ. Πρετεντέρη, με την αποστολή φακέλων που περιείχαν σφαίρες», αναφέρεται σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του κόμματος, στο οποίο τονίζεται ότι «τέτοιου είδους ύποπτες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τις αγωνίες και τους αγώνες του λαού ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική».