Στο στόχαστρο της ΕΕ το X του Έλον Μασκ και άλλες δύο πλατφόρμες για παραπληροφόρηση

Στο στόχαστρο της ΕΕ το X του Έλον Μασκ και άλλες δύο πλατφόρμες για παραπληροφόρηση
The xAI logo is seen on a mobile device in this photo illustration on 13 July, 2023 in Warsaw, Poland. On Wednesday Elon Musk announced his new company xAI which he says has the goal to understand the true nature of the universe. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Όπως ανακοίνωσε ο επίτροπος Τιερί Μπρετόν.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Τιερί Μπρετόν ξεκίνησε έρευνες σε τρεις τεχνολογικές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένης της X του Έλον Μασκ.

Οι τεχνολογικοί γίγαντες αντιμετωπίζουν αυξανόμενο έλεγχο τις τελευταίες εβδομάδες, με την αύξηση του επιβλαβούς περιεχομένου και της παραπληροφόρησης μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τον εκτεταμένο νόμο του μπλοκ για τις ψηφιακές υπηρεσίες, οι πολύ μεγάλες τεχνολογικές πλατφόρμες και οι μηχανές αναζήτησης πρέπει να κάνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου και των κινδύνων για τη δημόσια ασφάλεια, καθώς και για την προστασία των υπηρεσιών τους από τεχνικές χειραγώγησης.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης στο France Inter, ο Μπρετόν δεν διευκρίνισε τις άλλες δύο πλατφόρμες που ερευνώνται.

«Ο Μπρετόν δεν είναι ο μόνος που θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο: Ο δικαστής μπορεί ενδεχομένως να τις απαγορεύσει προσωρινά αν τα πράγματα δεν πάνε καλά», δήλωσε ο επίτροπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: