Σηκώνει… μανίκια το φόρουμ για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης που υποστηρίζεται από Microsoft, OpenAI και Google

Σηκώνει… μανίκια το φόρουμ για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης που υποστηρίζεται από Microsoft, OpenAI και Google
artificial intelligence Photo: pixabay.com
Ορίστηκε ο πρώτος διευθυντής του Frontier Model Forum.

Ένα φόρουμ για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης, που εγκαινιάστηκε από εταιρείες όπως η OpenAI, η Microsoft και η Google όρισε τον πρώτο του διευθυντή την Τετάρτη και δήλωσε ότι θα δημιουργήσει ένα συμβουλευτικό συμβούλιο τους επόμενους μήνες για να βοηθήσει στην καθοδήγηση της στρατηγικής του.

Το Frontier Model Forum δήλωσε επίσης ότι δημιούργησε ένα ταμείο για την υποστήριξη της έρευνας σχετικά με την τεχνολογία, με αρχικές δεσμεύσεις χρηματοδότησης άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τους υποστηρικτές και τους εταίρους του.

Είπε ότι ο πρώτος διευθυντής του θα είναι ο Chris Meserole, ο οποίος πιο πρόσφατα διετέλεσε διευθυντής της πρωτοβουλίας AI και αναδυόμενων τεχνολογιών στο Brookings Institution, ένα think tank με έδρα την Ουάσινγκτον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπενθυμίζεται ότι οι ηγέτες της βιομηχανίας έχουν προειδοποιήσει ότι τα AI μοντέλα θα μπορούσαν να αναπτύξουν ικανότητες, που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια.

Πολλές χώρες σχεδιάζουν ρυθμίσεις για την τεχνητή νοημοσύνη και η Βρετανία φιλοξενεί μια παγκόσμια σύνοδο κορυφής για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης τον Νοέμβριο, η οποία επικεντρώνεται στην κατανόηση των κινδύνων που εγκυμονεί η τεχνολογία και στο πώς θα μπορούσαν να υποστηριχθούν τα εθνικά και διεθνή πλαίσια.

Το Frontier Model Forum υποστηρίζεται από την OpenAI, ιδιοκτήτρια της ChatGPT, τη Microsoft, τη μητρική της Google, Alphabet και την AI startup Anthropic.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: