Στο βρετανικό κοινοβούλιο η κόντρα του Σούνακ με τον Μητσοτάκη – Τι απαντά το Μέγαρο Μαξίμου (video)

Στο βρετανικό κοινοβούλιο η κόντρα του Σούνακ με τον Μητσοτάκη – Τι απαντά το Μέγαρο Μαξίμου (video)
epa10262924 (FILE) - Former British Chancellor of the Exchequer and Tory leadership candidate Rishi Sunak at the Conservative Party leadership election hustings at Wembley Arena, London, Britain, 31 August 2022 (reissued 24 October 2022). Sunak on 24 October 2022 was designated to succeed Truss as prime minister, after rival candidate Mordaunt withdrew from the party leadership contest, according to a statement Mordaunt published on her Twitter account. EPA/NEIL HALL *** Local Caption *** 57893245 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αθέτησε τη συμφωνία να μην θέσει δημοσίως κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Λονδίνο, είπε ο Σούνακ.

Στη Βουλή των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου «μεταφέρθηκε» την Τετάρτη η κόντρα μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βρετανού πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ, στο φόντο της έντασης μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Η ακύρωση της συνάντησης που είχε προγραμματιστεί μεταξύ των δύο πρωθυπουργών συνεχίζει να βρίσκεται «ψηλά» στην ατζέντα των βρετανικών media ενώ η κυβέρνηση Σούνακ δέχεται πυρά και από την αντιπολίτευση των Εργατικών του Κιρ Στάρμερ για το ζήτημα.

Ο ίδιος ο Στάρμερ υποστήριξε πως ο Σούνακ προσπάθησε «να ταπεινώσει» τον Έλληνα πρωθυπουργό ακυρώνοντας τη συνάντηση που είχε προγραμματιστεί μαζί του την τελευταία στιγμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός ήρθε στο Λονδίνο για να τον συναντήσει, ένα συνάδελφο μέλος του ΝΑΤΟ, έναν οικονομικό σύμμαχο, έναν από τους σημαντικότερους εταίρους μας στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης» ανέφερε ο Στάρμερ. « Αλλά αντί να χρησιμοποιήσει αυτή τη συνάντηση για να συζητήσει αυτά τα σοβαρά ζητήματα, προσπάθησε να τον ταπεινώσει και ακύρωσε την τελευταία στιγμή. Γιατί τέτοια μικροπολιτική, κύριε πρωθυπουργέ;» διερωτήθηκε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Βρετανίας.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, ένας εμφανώς εκνευρισμένος Σούνακ μίλησε για το λόγο που έδωσε το γραφείο του ακύρωσε με τον Μητσοτάκη, λέγοντας πως ο Έλληνας πρωθυπουργός αθέτησε τη συμφωνία να μην θέσει δημοσίως το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Λονδίνο.

Η αντίδραση της Αθήνας

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σούνακ στη βρετανική Βουλή, συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζουν πως «στο πνεύμα των καλών μακροχρόνιων σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, τις οποίες και επιθυμούμε να διατηρήσουμε, δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ’ όσα έχουμε ήδη πει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: