Μήνυμα Ερντογάν ενόψει της επίσκεψης στην Ελλάδα: «Εύχομαι να συμβάλει στο άνοιγμα μιας νέας σελίδας»

Μήνυμα Ερντογάν ενόψει της επίσκεψης στην Ελλάδα: «Εύχομαι να συμβάλει στο άνοιγμα μιας νέας σελίδας»
epaselect epa10661235 Turkish President Recep Tayyip Erdogan acknowledges supporters after winning re-election in Turkey's run-off vote, at the Presidential Palace in Ankara, Turkey, 28 May 2023. Erdogan won Turkey's presidential run-off and has been re-elected President, according to Turkey's Supreme Election Council. EPA/NECATI SAVAS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Δεν υπάρχουν προβλήματα που δεν μπορούμε να λύσουμε με τους γείτονες μας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Δηλώσεις για την επικείμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα έκανε, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του ΑΚΡ, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Εφαρμόζουμε με επιτυχία τη στρατηγική μας για την αύξηση του αριθμού των φίλων μας και τη μείωση του αριθμού των αντιπάλων μας στην εξωτερική πολιτική» δήλωσε.

«Δεν βλέπουμε τη διπλωματία ως ένα παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος, όπου η μία πλευρά χάνει και η άλλη κερδίζει», ανέφερε, για να προσθέσει ότι είναι μια σημαντική ευκαιρία, με την οποία λαμβάνει σάρκα και οστά η αρχή του να βγαίνουν όλοι κερδισμένοι, kazan-kazan (από το αντίστοιχο αγγλικό win-win), όπως είπε με τη χαρακτηριστική φράση που συνηθίζει να χρησιμοποιεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πιστεύουμε ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που δεν μπορεί να ξεπεραστεί, ιδίως με τους γείτονές μας» είπε ακόμη, τονίζοντας πως «αυτή είναι και η προσέγγισή μας στην επίσκεψη της 7ης Δεκεμβρίου στην Ελλάδα».

Καταλήγοντας την αναφορά του στα ελληνοτουρκικά, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε: «Είχαμε τις διαφωνίες μας χθες και τις έχουμε και σήμερα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βρούμε κοινό τόπο. Υπάρχουν πολλά θέματα στα οποία μπορούμε να βελτιώσουμε τη συνεργασία μας. Εύχομαι η επίσκεψη αυτή να συμβάλει στο άνοιγμα μιας νέας σελίδας».

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: