Ο Μητσοτάκης για την ακύρωση της συνάντησης με τον Σούνακ – «Μεγαλύτερη δημοσιότητα για την επιστροφή των Γλυπτών»

Ο Μητσοτάκης για την ακύρωση της συνάντησης με τον Σούνακ – «Μεγαλύτερη δημοσιότητα για την επιστροφή των Γλυπτών»
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Θεωρώ ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τις ελληνοβρετανικές σχέσεις σε βάθος χρόνου» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Στο θέμα της ακύρωσης της συνάντησης που είχε προγραμματιστεί να έχει με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ, στο Λονδίνο αναφέρθηκε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των επαφών του πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως ατυχή την ακύρωση τη συνάντηση από τη πλευρά του Βρετανού ομολόγου του και υποστήριξε πως η απόφαση έδωσε μεγαλύτερη δημοσιότητα στο δίκαιο αίτημα της Ελλάδος για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

«Θεωρώ ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τις ελληνοβρετανικές σχέσεις σε βάθος χρόνου οι οποίες έχουν ένα σημαντικό ιστορικό βάθος» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το δίκαιο αίτημα της χώρας μας θα βρει ανταπόκριση αργά ή γρήγορα»

«Παρακολουθήσαμε όλοι όσα συνέβησαν στο Λονδίνο. Αυτό που βρίσκω σημαντικό, γιατί ο Παρθενώνας είναι το σύμβολο όχι μόνο της κλασικής περιόδου, αλλά σημαντικός για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά γιατί είναι το σύμβολο της Δημοκρατίας και της σοφίας, η επανένωση λοιπόν των Γλυπτών που είναι ένα αίτημα της χώρας ίσως κι από την αρχή της σύστασης του κράτος και πλέον έχει προχωρήσει –έχει βρει κι αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό την κατανόηση και την αναγνώριση από τη διεθνή κοινή γνώμη, τη βρετανική κοινή γνώμη. Και αυτό είναι ίσως το μεγάλο κέρδος. Γιατί κάποια θέματα δεν λύνονται αυτόματα. Θέλουν χρόνο» επισήμανε από πλευράς της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Νομίζω λοιπόν ότι μπορούμε να ελπίζουμε ότι το δίκαιο αίτημα της χώρας μας θα βρει ανταπόκριση αργά ή γρήγορα» πρόσθεσε η κ. Σακελλαροπούλου.

Για το φορολογικό νομοσχέδιο

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης «απολύτως συνεπής με το προεκλογικό μας πρόγραμμα και τη δέσμευση για μεγάλες αλλαγές».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στο νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών για το οποίο είπε ότι «περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις και έχει ενσωματώσει παρατηρήσεις της διαβούλευσης. Αν κάποιος φορολογούμενος θεωρεί ότι αδικείται από το τεκμήριο έχει τη δυνατότητα να ζητήσει φορολογικό έλεγχο για τα τελευταία 5 χρόνια, είναι μια σημαντική επιλογή για τους φορολογούμενους».

«Δίνω μεγάλη σημασία στην έννοια της φορολογικής δικαιοσύνης και τα όποα πρόσθετα έσοδα θα κατευθύνονται σε κοινωνικές δαπάνες πρωτίστως στην υγεία και μετά στην παιδεία» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

  • COP28: Στο Ντουμπάι με πλούσια «πράσινη» ατζέντα ο Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Συγκροτήθηκε νέα Κ.Ο. από τους αποχωρήσαντες του ΣΥΡΙΖΑ – Πρόεδρος ο Αλέξης Χαρίτσης