«Στοπ» στις φήμες περί κώματος έβαλε ο Κιμ Γιονγκ Ουν με δημόσια εμφάνισή του

ΑΠΕ-ΜΠΕ

O Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε για άλλη μια φορά το… comeback του, λίγες μέρες αφότου Νοτιοκορεάτης διπλωμάτης ισχυρίστηκε ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας βρίσκεται σε κώμα.

Δίνουν και παίρνουν τους τελευταίους μήνες οι φήμες περί κώματος ή ακόμα και θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ουν, με την αδερφή του να αναλαμβάνει τα «ηνία» της Βόρειας Κορέας. Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης πάντως δεν κουράζεται να βάζει τέλος στην παραφιλολογία γύρω από το πρόσωπό του, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι «ζει και βασιλεύει».

Σε εικόνες που κυκλοφόρησε το κεντρικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA), ο Κιμ προεδρεύει μιας διευρυμένης συνάντησης του πολιτικού γραφείου του Εργατικού Κόμματος.

Στη διάρκειά της, ζήτησε να ενταθούν οι προσπάθειες πρόληψης του κορωνοϊού, σύμφωνα με το KCNA. Πάντως, η ημερομηνία των φωτογραφιών δεν μπορεί να επαληθευτεί.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται δύο ημέρες αφότου ο Τσανγκ Σονγκ-μιν, βοηθός του πρώην προέδρου της Νότιας Κορέας, ισχυρίστηκε ότι ο Κιμ βρίσκεται σε κώμα από τον Απρίλιο, με τις εμφανίσεις του να είναι «πλαστές».

Η συνάντηση της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε εν μέσω πανδημίας που αυξάνει την πίεση στην οικονομία της Βόρειας Κορέας, η οποία πλήττεται από τα πρόσφατα κλεισίματα των συνόρων και τις πλημμύρες.

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει αναφέρει επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, αλλά ο Κιμ είπε τον περασμένο μήνα ότι ο ιός θα μπορούσε να έχει εισέλθει στη χώρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, επέβαλε lockdown, αφότου ένας άντρας ανέφερε ότι είχε συμπτώματα, αλλά αργότερα τα αποτελέσματα των δοκιμών «δεν ήταν πειστικά», σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.