Στουρνάρας: «Δεν είμαι “φαγώσιμος”»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών στο «Βήμα της Κυριακής».

Σε συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προβλέπει ότι το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά ανάκαμψης μετά τον εξαετή κύκλο της ύφεσης που οδήγησε εργαζόμενους και επιχειρήσεις στα όρια.

Ο κ. Στουρνάρας υποστηρίζει ότι η αναπτυξιακή διαδικασία θα φανεί μέσα στο νέο έτος, θα χρηματοδοτηθεί με πόρους από τα κοινοτικά ταμεία που θα ανέλθουν στα 40 δισ. ευρώ ώς το 2020, ενώ ψυχολογικά η χώρα θα τονωθεί με το τέλος των μνημονίων και την επιστροφή της στις αγορές.

Όπως λέει, πρωταγωνιστές σε αυτό τον νέο κύκλο θα είναι ο αγροτικός τομέας, ο τουρισμός, οι εξαγωγικές επιχειρήσεις και το υψηλό επιστημονικό δυναμικό της χώρας.

Διαβάστε ακόμη: Στις 15 Ιανουαρίου τα «μαντάτα» των απολύσεων

Ο υπουργός Οικονομικών επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «οι θέσεις του δεν συνιστούν «λύση» καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει να συντηρεί εξωφρενικές προσδοκίες που υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια».
Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται και από βουλευτές της συμπολίτευσης απαντά: «Κάποιοι πιστεύουν ότι είμαι αναλώσιμος, ευάλωτος, απροστάτευτος, «φαγώσιμος» επειδή δεν ανήκω σε κάποιον πολιτικό σχηματισμό. Κάποιοι άλλοι, όπως λέτε, ενδεχομένως να θέλουν να με «φάνε» ίσως γιατί η πολιτική δεν είναι συμβατή με τα συμφέροντά τους. Δεν βρίσκομαι στη θέση αυτή προκειμένου να φτιάξω «πάτημα» για την επόμενη».

Πηγή: Βήμα της Κυριακής, Φωτογραφία: Αλέξανδρος Μπελτές