Στουρνάρας: Τι δήλωσε ο διοικητής της ΤτΕ για το πρόστιμο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις Τράπεζες

Στουρνάρας: Τι δήλωσε ο διοικητής της ΤτΕ για το πρόστιμο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις Τράπεζες
Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας παρευρίσκεται στην 86η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας της Ελλάδος, όπου θα παρουσιαστεί η Έκθεση του Διοικητή για το έτος 2018, τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στην ανάγκη ενδυνάμωσης των μικρών τραπεζών στάθηκε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Οι θεσμοί λειτουργούν δήλωσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, σχετικά με το πρόστιμο ύψους σχεδόν 42 εκατομμυρίων ευρώ, που επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις πέντε τράπεζες και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για την εναρμονισμένη πρακτική και για το ύψος των χρεώσεων ανάληψης από ATM άλλης τράπεζας.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι απαιτείται ενδυνάμωση των μικρών τραπεζών για να προκληθεί μεγαλύτερος ανταγωνισμός στο τραπεζικό σύστημα.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε επίσης ότι η επενδυτική βαθμίδα σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα και είναι η απαρχή μιας νέας προσπάθειας για να αυξήσουμε την ευημερία του ελληνικού λαού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως ανέφερε, στα δημοσιονομικά πάμε καλά όπως και στην ανάπτυξη, αλλά χρειάζεται να γίνουν μεταρρυθμίσεις, καθώς υπάρχουν καθυστερήσεις στην δικαιοσύνη, γραφειοκρατία στο δημόσιο και φοροδιαφυγή, που αποτελούν και προτεραιότητες της κυβέρνησης για να αντιμετωπιστούν.

Σε αυτό το πλαίσιο επεσήμανε ότι οι μέσες μισθολογικές αυξήσεις πρέπει να ακολουθούν την μέση αύξηση της παραγωγικότητας, ενώ εστίασε στην αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων στον παραγωγικό τομέα.

«Όταν τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά θα φτάσουμε σε πιστοληπτική ικανότητα Α» ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: