Στουρνάρας: Το πακέτο ύψους 32 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης θα «απογειώσει» την οικονομία- Το στοίχημα (Βίντεο)

Στουρνάρας: Το πακέτο ύψους 32 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης θα «απογειώσει» την οικονομία- Το στοίχημα (Βίντεο)
Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας παρευρίσκεται στην 86η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας της Ελλάδος, όπου θα παρουσιαστεί η Έκθεση του Διοικητή για το έτος 2018, τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μεγάλη ώθηση στο ΑΕΠ από τα κεφάλαια που θα εισρεύσουν από το Ταμείο Ανάκαμψης αναμένει η κεντρική τράπεζα. Τι είπε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο κεντρικός τραπεζίτης.

«Η ελληνική οικονομία αναμένεται να δεχθεί μεγάλη ώθηση από το Ταμείο Ανάκαμψης», τονίζει ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Όπως ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, η Ελλάδα αναμένεται να λάβει 32 δισ. ευρώ από τη δράση Next Generation, πάνω από 17% του ΑΕΠ. Οι αρχικές εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας κάνουν λόγο για μέση άνοδο του ΑΕΠ κατά 2% την περίοδο 2021 – 2026.

«Ήταν κάτι αναπάντεχο. Θα έχει πολύ θετική επίπτωση στην οικονομία», δήλωσε ο επικεφαλής της ΤτΕ στη συνέντευξη. «Έχουμε κάνει συγκεκριμένους υπολογισμούς στην Τράπεζα της Ελλάδος», τόνισε ο κ. Στουρνάρας. «Για τα επόμενα έξι χρόνια, η αύξηση του ΑΕΠ θα είναι 2% υψηλότερη από τις προβλέψεις που κάναμε ως τώρα. Οπότε, θα αναθεωρηθούν υψηλότερα οι προβλέψεις για το ρυθμό ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια», τόνισε.

Η μεγάλη πρόκληση είναι οι μεταρρυθμίσεις ώστε η Ελλάδα να απορροφήσει τα κεφάλαια «με το σωστό τρόπο, έχουν τη μέγιστη δυνατή επίπτωση στην ανάπτυξη. Δεν αρκεί να ξοδέψουμε αυτά τα χρήματα. Πρέπει οι επενδύσεις να συνοδευτούν από δομικές μεταρρυθμίσεις».