Στους 52 ευρωβουλευτές η δύναμη της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς

Στους 52 ευρωβουλευτές η δύναμη της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς

Σημαντική αύξηση για την παράταξη μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Η ομάδα της ριζοσπαστικής αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η οποία συνασπίζει κυρίως τα κόμματα Die Linke, ΣΥΡΙΖΑ και Μέτωπο της Αριστεράς, ανακοίνωσε σήμερα πως έχει στη δύναμή της 52 ευρωβουλευτές, καταγράφοντας σαφή αύξηση σε σύγκριση με το προηγούμενο Ευρωκοινοβούλιο.

Η ομάδα, η οποία δεν είχε παρά 35 βουλευτές στο απερχόμενο Ευρωκοινοβούλιο, ενισχύθηκε κυρίως από την έλευση των Ελλήνων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που ήρθαν πρώτοι στις εκλογές στην Ελλάδα, και των Ισπανών του Podemos, οι οποίοι προέρχονται από το κίνημα αμφισβήτησης των Αγανακτισμένων.

Η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά, όπως είναι η επίσημη ονομασία της ομάδας, δέχθηκε επίσης τη στήριξη των Γερμανών και Ολλανδών βουλευτών του Κόμματος Υπεράσπισης των Ζώων και του ανεξάρτητου Ιρλανδού βουλευτή Λουκ «Μινγκ» Φλάναγκαν.

«Ανυπομονούμε να εργασθούμε μ’ αυτές τις νέες δυνάμεις της αριστεράς για να δώσουμε μια ισχυρή φωνή, στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στους φτωχούς, τους αποκλεισμένους, τους ανέργους και τους νέους, καθώς και στα κοινωνικά κινήματα και στους εργαζομένους» δήλωσε η πρόεδρος τη ομάδας, η Γερμανίδα Γκάμπι Τσίμερ.

Μεταξύ των προτεραιοτήτων των βουλευτών της ριζοσπαστικής αριστεράς περιλαμβάνεται ο αγώνας κατά του σχεδίου διατλαντικής συνθήκης ελεύθερων συναλλαγών, η διαπραγμάτευση του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στην ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Διαβάστε ακόμη:

Ζήτημα διαγραφής χρέους έθεσε ο Τσίπρας στον Μάριο Ντράγκι

Ευρωεκλογές 2014: Πόσα χρήματα βγάζουν οι ευρωβουλευτές