Στρατούλης: «Αν πάμε σε ρήξη οι επιπτώσεις θα είναι χειρότερες για τους δανειστές»

Στρατούλης: «Αν πάμε σε ρήξη οι επιπτώσεις θα είναι χειρότερες για τους δανειστές»

Η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω, διεμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

«Οι δανειστές ζητούν να εφαρμόσουμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, αλλά η κυβέρνηση θα καταθέσει την κατάργησή της» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Στρατούλης ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπογραφεί καμία συμφωνία που θα ακυρώνει το πρόγραμμα της κυβέρνησης. «Δεν κάνουμε πουθενά πίσω στη διαπραγμάτευση. Ό,τι έχουμε πει στις προγραμματικές μας δηλώσεις είναι οι κόκκινες γραμμές μας και δεν υποχωρούμε… Οι γραμμές της κυβέρνησης είναι βαθιά κόκκινες» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων εκτίμησε ότι οι δανειστές θα μας δώσουν ρευστότητα, γιατί «αν πάμε σε ρήξη οι επιπτώσεις θα είναι χειρότερες γι αυτούς».

Γλέζος: Ούτε ένα βήμα πίσω

«Η κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως «πρέπει να είμαστε απόλυτα σύμφωνοι και ταυτισμένοι με τη βούληση του ελληνικού λαού, ο οποίος ψήφισε μια κυβέρνηση που πρέπει να αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια των δανειστών και του συστήματος καταπίεσης της χώρας μας, για να βρει επιτέλους η πατρίδα μας το μέλλον της».

«Πρέπει να είμαστε πιστοί στις προεκλογικές εξαγγελίες μας και τις πρώτες μετεκλογικές» πρόσθεσε ο κ. Γλέζος για να συμπληρώσει ότι «τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές είναι για να μπορούν να εκμεταλλεύονται τον εργαζόμενο ακόμα καλύτερα».

Σε ό,τι αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις επισήμανε ότι «στη Γερμανία συντελείται μια διεργασία, γύρω από το θέμα των οφειλών της Γερμανίας, καταπληκτική. Παίρνουν οι ίδιοι οι Γερμανοί στα χέρια τους την υπόθεση». Και πρόσθεσε: «Οι Γερμανοί αντιφασιστές ανεξάρτητα από κομματική πλευρά, έχουν ξεκινήσει μια τεράστια προσπάθεια για να μην ξεχάσουμε το μέλλον».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ