«Στροφή» στα μετρητά για την Uber;

«Στροφή» στα μετρητά για την Uber;
Photo:

Η Uber δέχεται πλέον μετρητά σε έξι χώρες.

Η εταιρεία Uber ταυτίστηκε από την αρχή της λειτουργίας της με την «κατάργηση» του πορτοφολιού και των μετρητών, καθώς και με την εδραίωση της νέας γενιάς πληρωμών. Ωστόσο, φαίνεται πως εκτός ΗΠΑ η εταιρεία έχει αρχίσει να δέχεται τη χρήση μετρητών αφού οι χώρες στις οποίες επεκτείνεται δεν έχουν ακόμη εξοικειωθεί με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Αυτή την εβδομάδα η Uber ανακοίνωσε πως κάνει δεκτή τη χρήση μετρητών στην Ινδονησία και τις Φιλιππίνες. Μέχρι στιγμής, άλλες τέσσερις χώρες-μεταξύ των οποίων και η μεγάλη αγορά της Ινδίας- κάνουν επίσης χρήση της εφαρμογής της εταιρείας χρησιμοποιώντας μετρητά.

Σε χώρες όπου οι πιστωτικές κάρτες και οι εφαρμογές πληρωμής δεν είναι ευρέως διαδεδομένες, η Uber στρέφεται στη χρήση των μετρητών. Για παράδειγμα, στην Ινδονησία και στις Φιλιππίνες μόνο το 10% των ανθρώπων προτιμούν να πληρώνουν με πιστωτικές κάρτες.

Παράλληλα, ανταγωνιστές της Uber σε αυτές τις χώρες έκαναν ήδη δεκτή τη χρήση μετρητών πριν από εκείνη και πλέον η εταιρεία αποφάσισε να αναμετρηθεί μαζί τους ως ίσος προς ίσο και αναμένει τα οφέλη να είναι σημαντικά. Είναι ενδεικτικό πως στην Ινδία η εταιρεία Ola (η οποία δεχόταν ήδη μετρητά) κατέχει το 80% της αγοράς, ενώ η Uber μόλις το 4%.