«Στροφή» στη χορτοφαγία για τη Guinness

«Στροφή» στη χορτοφαγία για τη Guinness

Άνοιγμα σε μία νέα, απαιτητική αγορά για την Guinness.

Η εταιρεία Guinness προκειμένου να καταστήσει τα προϊόντα της κατάλληλα για χορτοφάγους και vegan αποφάσισε να αλλάξει τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο παράγει την μπύρα της. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία σκοπεύει να αντικαταστήσει μία ζελατίνη από κύστες ψαριών την οποία χρησιμοποιεί για το φιλτράρισμα σωματιδίων από τη μαγιά του τελικού προϊόντος, με μία διαφορετική μέθοδο μέχρι το τέλος του 2016.

«Η ιχθυόκολλα χρησιμοποιείται ευρέως στη ζυθοποιία ως μέσο διήθησης για δεκαετίες», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της και προσθέτει: «Ωστόσο, η χρήση της αποτρέπει χορτοφάγους και vegan από το να καταναλώσουν τα προϊόντα της Guinness και γι αυτό βρήκαμε μία εναλλακτική λύση».

Η εταιρεία δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πώς θα αντικαταστήσει την ιχθυόκολλα. Σε προηγούμενες δηλώσεις της, η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως ψάχνει μια μέθοδο που είναι «εξίσου αποτελεσματική και φιλική προς το περιβάλλον διατηρώντας ταυτόχρονα την ποιότητα του ποτού».

Η μπύρα Guinness παρασκευάζεται σε 49 χώρες, όμως η εταιρεία δήλωσε ότι η νέα μέθοδος φιλτραρίσματος θα εφαρμοστεί μόνο στη ζυθοποιία της στην Ιρλανδία.