«Στροφή της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της Fraport»

«Στροφή της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της Fraport»

«Τελικά η Αθήνα θέλει να προβεί σε ιδιωτικοποιήσεις», γράφει η Handelsblatt.

Στο αν θα αναλάβει τελικά η Fraport τη διαχείριση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Ελλάδα, αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος, σχολιάζοντας την αλλαγή στάσης της κυβέρνησης στο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων.

Η εφημερίδα «Ηandelsblatt» σημειώνει: «Τελικά η Αθήνα θέλει να προβεί σε ιδιωτικοποιήσεις. (…) Η γερμανική εταιρεία διαχείρισης αερολιμένων Fraport θα αναλάβει τη διαχείριση 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Ελλάδα ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν».

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει πως η σύμβαση με την κοινοπραξία της Fraport και τον όμιλο Κοπελούζου θα προβλέπει την επένδυση 1,4 δισεκατομμυρίου για τον εκσυγχρονισμό των αεροδρομίων και καταβολή επιπλέον 1,2 δισεκατομμυρίου στο ελληνικό Δημόσιο για τη διαχείριση των αερολιμένων για διάστημα 40 ετών.

«Ενώ τα συμβόλαια επρόκειτο αρχικά να υπογραφούν το φθινόπωρο του 2015, τώρα στην Αθήνα υπάρχει η εκτίμηση ότι η συμφωνία είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί ήδη τον Μάιο. Γι’ αυτό φέρονται να συνομίλησαν ο επικεφαλής της Fraport Στέφαν Σούλτε με τον έλληνα υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη σε συνάντησή τους στο τέλος Απριλίου», υπογραμμίζει η «Ηandelsblatt».

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει: «Η Fraport φιλονικεί» με την ελληνική πολιτική. Υπάρχει στασιμότητα στο ζήτημα της υπογραφής της σύμβασης για τη διαχείριση των 14 ελληνικών αερολιμένων».

 

Πηγή: Deutsche Welle