Super deal: Γιατί η Toyota επενδύει στην Uber

Super deal: Γιατί η Toyota επενδύει στην Uber

Ποια θα είναι η συνεργασία των δυο μεγάλων εταιρειών.

H αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα επενδύσει ένα απροσδιόρτιστο ποσό χρημάτων στην Uber, μέσω της Toyota Financial Services and Mirai Creation Investment Limited Partnership, καθώς και ότι θα συνεργαστεί με την υπηρεσία μίσθωσης ακινήτων στο μοίρασμα των διαδρομών.

Σύμφωνα με μια έκθεση της Toyota, θα υπάρξουν νέοι τρόποι εκμίσθωσης της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η συμφωνία αυτή θα ευνοήσει και τις δυο εταιρείες, καθώς η Toyota μέσω της Uber θα μπορεί να καλύπτει τις μηνιαίες πληρωμές της, ενώ η υπηρεσια μίσθωσης αυτοκινήτων θα μπορεί να αγοράσει Toyota και Lexuses.

Οι δυο εταιρείες είναι πολύ διαφορετικές, ωστόσο συμπίπτουν σε κάποια σημεία.

Η Uber, βασίζεται σήμερα σε ανθρώπους οδηγούς προκειμένου να εξυπηρετήσει τους πελάτες της και εδώ και καιρό εργάζεται στα αυτόνομα οχήματα, ενώ η Toyota έχει ξεκινήσει έρευνα στην τεχνητή νοημοσύνη σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του ΜΙΤ και του Στάνφορντ, με στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να οδηγούν με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Σημειώνεται ότι στις αρχές του έτους η Google ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τη Fiat Chrysler προκειμένου να εισάγουν στην αγορά αυτόνομα μίνι-βανς. Παρομοίως και η Tesla, η οποία σε δήλωσή της αναφέρει ότι σε συνεργασία με μια νοτιοκορεάτικη εταιρεία επεκτείνει τη δυνατότητα αυτο-οδήγησης στα οχήματά της.

Mεταξύ άλλων, την Τετάρτη η Volkswagen ανακοίνωσε οτι επένδυσε 300 εκατ. δολάρια στην Gett, μια εταιρεία τύπου Uber.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπηρεσία μίσθωσης αυτοκινήτων, που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, θεωρείται ως η πιο πολύτιμη ιδιωτική επιχείρηση του κόσμου, σημειώνοντας 62,5 δισ. δολάρια σε κέρδη κατά τα τέλη του 2015.