ΣΒΑΠ: «Στον αέρα επένδυση 8,5 εκατ. ευρώ»

ΣΒΑΠ: «Στον αέρα επένδυση 8,5 εκατ. ευρώ»

Η γραφειοκρατικές καθυστερήσεις απειλούν την επένδυση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΒΑΠ, Δημήτρη Μαθιό.

Για κίνδυνο ματαίωσης επένδυσης ύψους 8,5 εκατ. ευρώ από 35 επιχειρήσεις στο επιχειρηματικό πάρκο Βαμβακιάς-Ελευσίνας λόγω γραφειοκρατικών καθυστερήσεων, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς Δημήτρης Μαθιός.

«Η επένδυση στο επιχειρηματικό πάρκο Βαμβακιάς, η οποία στοχεύει και στην προστασία του περιβάλλοντος, κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα λόγω των καθυστερήσεων του ΥΠΕΚΑ, αφού έχει ενταχθεί σε κοινοτικά προγράμματα τα οποία όμως έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης», αναφέρει ο κ. Μαθιός και προσθέτει: «Η επένδυση αυτή, αποδεκτή από τα προγράμματα, στην πράξη ματαιώνεται από την ίδια την πολιτεία. Θεωρούμε αδικαιολόγητη την κωλυσιεργία στην έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης, γιατί δεν συνδέεται με τεχνικά προβλήματα ή διαδικαστικές υποχρεώσεις, αλλά μόνο με την έγκριση της σύστασης του επιχειρηματικού πάρκου. Στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε με έγκριση εγκαταστάσεως επιχειρήσεων, αφού έτσι και αλλιώς λειτουργούν από πολλά χρόνια στην περιοχή, αλλά μόνο με τη σύσταση ενός ιδιωτικού φορέα, ο οποίος αναλαμβάνει τη διαμόρφωση και τη λειτουργία του συγκεκριμένου επιχειρηματικού πάρκου, το οποίο και εξυπηρετεί και αναβαθμίζει την περιοχή».

«Αναγνωρίζουμε και μάλιστα με ικανοποίηση, τις προθέσεις της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά να κινητοποιήσει το επενδυτικό δυναμικό της μεταποίησης, αλλά ταυτόχρονα βρισκόμαστε σε αμηχανία όταν η γραφειοκρατία ορθώνεται αντίθετα προς την κυβερνητική βούληση», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ.

Διαβάστε ακόμη: Μείωση της γραφειοκρατίας για αναθέρμανση των επενδύσεων

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Ορέστης Παναγιώτου