Sway: Το νέο πρόγραμμα του MS Office

Sway: Το νέο πρόγραμμα του MS Office

Η δημοφιλής σουίτα γραφείου αποκτά νέο «μέλος» μετά από 10 ολόκληρα χρόνια.

Το Sway είναι μια μοντέρνα, Web ready και mobile ready ταχύτερη εκδοχή του Powerpoint. Mια εφαρμογή που επιτρέπει σε ομάδες να δημιουργούν και να μοιράζονται έγγραφα παρουσιάσεων ανάμεσα σε πολλές συσκευές και λειτουργικά. Η δημιουργία τους είναι πανεύκολη καθώς μπορούν να εισάγουν και να μετακινούν εικόνες και κείμενα σε έναν «καμβά» με τρόπο ώστε να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμα για παρουσίαση.

Εκτός από τα πολύ χρήσιμα και βολικά προκαθορισμένα layout παρουσιάσεων, η εφαρμογή φροντίζει ώστε τα παραγόμενα έγγραφα, «Sways» στην ορολογία του προγράμματος, να φαίνονται εξίσου όμορφα σε όποια συσκευή και αν τα βλέπεις. Αν, για παράδειγμα, δημιουργήσετε ένα memo στο smartphone, αυτό θα προσαρμοστεί στην οθόνη του υπολογιστή όταν εμφανιστεί εκεί. Η εισαγωγή στοιχείων από ιστοσελίδες όπως το Facebook ή το YouTube είναι υπόθεση ενός απλού drag and drop.

Το Sway απευθύνεται σε όσους φτιάχνουν συχνά παρουσιάσεις -φοιτητές, υπάλληλοι γραφείου, πωλητές- και έχει το πλεονέκτημα πως μπορεί να παράγει αποτέλεσμα σε πολύ μικρό χρόνο.

Η εφαρμογή δεν έχει διατεθεί ακόμα επίσημα, αλλά έχει ανοίξει δοκιμαστικά στο site sway.com. Η διοίκηση της εταιρείας δηλώνει πως το Sway είναι μια ακόμα κίνηση προς τη φιλοσοφία mobile-first, cloud-first προς την οποία κινείται στις μέρες μας το Internet.