Σχεδόν διπλάσια τα κέρδη της Allianz στο τέλος του 2023

Σχεδόν διπλάσια τα κέρδη της Allianz στο τέλος του 2023
FILES - A picture taken 14 November 2004 shows the headquarters of German insurance giant Allianz in Unterfoehring near Munich, southern Germany. Allianz, one of the world's largest private insurers, plans to offer natural disaster and accident insurance in parts of India hit by the 2004 Boxing Day tsunami for under 10 euro cents (15 US cents) a month. AFP PHOTO DDP/JOERG KOCH GERMANY OUT (Photo by JOERG KOCH / DDP / ddp images via AFP) Photo: AFP
Το τρίτο τρίμηνο επηρεάστηκε από το υψηλό επίπεδο των απαιτήσεων μετά από μια σειρά πλημμυρών και χαλαζοπτώσεων στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Η Allianz σχεδόν διπλασίασε τα καθαρά της κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ένα ποσοστό που υπολείπεται ελαφρώς των προσδοκιών, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα της Παρασκευής.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η τριμηνιαία επίδοσή της βοηθήθηκε από τις ασφαλιστικές δραστηριότητες ζωής και υγείας, ιδίως στις ΗΠΑ και την Ιταλία.

Τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους ανήλθαν σε 2,151 δισ. ευρώ το τρίμηνο έως τον Δεκέμβριο, έναντι 1,104 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Το ποσό υπολείπεται ελάχιστα των προβλέψεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα της εταιρείας για 2,186 δισ. ευρώ, ανέφερε το Reuters.

Η ισχυρή εμφάνιση στο τέταρτο τρίμηνο βοήθησε την εταιρεία να αυξήσει τα καθαρά κέρδη της για το σύνολο του έτους κατά 33% στα 8,541 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ακόμα, η διοίκηση ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 1 δισ. ευρώ.

Η γερμανική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, μία από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης, τα τελευταία τρίμηνα ανακάμπτει από ένα δύσκολο 2022, το οποίο επιβαρύνθηκε από τις ασταθείς αγορές στον απόηχο της εισβολής στην Ουκρανία και από νομικά ζητήματα σε μία από τις μονάδες κεφαλαίων της.

Το τρίτο τρίμηνο επηρεάστηκε από το υψηλό επίπεδο των απαιτήσεων μετά από μια σειρά πλημμυρών και χαλαζοπτώσεων στην ηπειρωτική Ευρώπη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η Allianz δήλωσε ότι στοχεύει για το 2024 σε λειτουργικά κέρδη μεταξύ 13,8 δισ. ευρώ και 15,8 δισ. ευρώ, έναντι αποτελέσματος 14,746 δισ. ευρώ το 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com